Άλιμος: Ένα δώμα 23 τ.μ. με αριστοτεχνική διαρρύθμιση (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή της Federica Scalise, μιας Ιταλίδας αρχιτέκτονα και εικονογράφου που ζει μόνιμα στην Αθήνα και η οποία μέσω αυτή της ανακαίνισης έδωσε τον δικό της ορισμό σε αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε «δώμα».

Για την ίδια τα 23 τ.μ αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη για ένα δημιουργικό και λειτουργικό επανασχεδιασμό ενώ εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ανακαίνισης ήταν το περιορισμένο budget. «Ο σχεδιασμός ενός μικρού χώρου με μικρό προϋπολογισμό ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Το αθηναϊκό «δώμα» έχει μεγάλες δυνατότητες που συνήθως υποτιμώνται. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι με καλό σχεδιασμό, τα μικρά σπίτια μπορούν να προσφέρουν καλή ποιότητα ζωής, με την προϋπόθεση να έχουν πρόσβαση σε φυσικό φως και αέρα» σημειώνει χαρακτηριστικά η Federica Scalise στο iefimerida. 

Το εν λόγο δώμα που σχεδίασε βρίσκεται στην απόληξη μιας πολυκατοικίας στον Αλιμο, σε μία παραθαλάσσια γειτονιά που διατηρεί ακόμα την αυθεντικότητά της και όπου το φως του αττικού ήλιου ρέει άφθονα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μικροδιαμέρισμα που εστιάζει στη βελτιστοποίηση όλου του διαθέσιμου χώρου. Δείτε περισσότερα στο: iefimerida.grΔιαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.