Aλέξης Κούγιας: Εάν υπήρχε συνεπιβάτης, θα είχε πολτοποιηθεί




«Θα σας πω κάτι και να μη σας τύχει ποτέ στη ζωή σας. Εκείνη την ώρα που σε πλησιάζει ο θάνατος σκέφτεσαι τους ανθρώπους που αγαπάς και εγώ σκεφτόμουν τα παιδιά μου». Συγκλονίζει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος περιγράφει στο iefimerida.gr πώς βγήκε ζωντανός από το πολτοποιημένο αυτοκίνητό του, μετά από το σφοδρό τροχαίο χθες το βράδυ στην εθνική οδό.

«Είχα ένα δικαστήριο στην Ξάνθη. Τελείωσα έξι η ώρα και ξεκίνησα από την Ξάνθη σιγά σιγά για να επιστρέψω στην Αθήνα. Έκανα μια στάση στη Λάρισα και ακολούθως ξεκίνησα για να έρθω στην Αθήνα, γιατί σήμερα το πρωί είχα δικαστήριο σοβαρό με τα θύματα του γιατρού, του ψευτογιατρού».

Δεν υπήρχε ορατότητα και σήμανση
«Πέρασα τα διόδια της Λαρίσης. Δεν φαινόταν τίποτα. Και ούτε και με σταμάτησε κανείς. Ομως είχε γίνει ήδη ένα ατύχημα, λίγο πιο μακριά σε μια στροφή, που δεν υπήρχε καλή ορατότητα… Πρέπει να ήταν γύρω στις 10. Η περιοχή λέγεται Αερινό. Έχει μια στροφή αριστερά. Είναι ανηφορικός ο δρόμος. Σώθηκα από τον συνδυασμό καλού αυτοκινήτου και καλού οδηγού».

Εάν υπήρχε συνεπιβάτης, θα είχε πολτοποιηθεί
«Μια νταλίκα είχε χτυπήσει μια δεύτερη νταλίκα. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος είχε κάνει μια “στραβοτιμονιά” και είχε κλείσει όλη την εθνική οδό, αφήνοντας μόνο ένα μέτρο ελεύθερο. Εγώ ερχόμουν προς Αθήνα στην αριστερή λωρίδα, κοντά στο διαχωριστικό διάζωμα και ξαφνικά στα 30 μέτρα βλέπω την εθνική οδό κλεισμένη τελείως και με την άκρη του ματιού μου βλέπω ότι υπάρχει ένα κενό ενός μέτρου και ενστικτωδώς χωρίς να πατήσω φρένο κατηύθυνα το αυτοκίνητο προς τα εκεί. Αυτό και με έσωσε. Το αυτοκίνητο επειδή έπεσε πάνω στο διαχωριστικό το οποίο έχει καμπύλη από κάτω, ανέβηκε προς τα πάνω και έτσι μόνο το μισό ήρθε σε επαφή με την νταλίκα. Έμεινε ανέπαφη η θέση του οδηγού. Γι’ αυτό σώθηκα και εγώ. Εάν υπήρχε συνεπιβάτης, θα είχε πολτοποιηθεί. Οπως επίσης και εάν υπήρχαν επιβάτες στο πίσω κάθισμα, γιατί η μία πλευρά διαλύθηκε τελείως. Εγκλωβίστηκα εκεί, μέσα στο αυτοκίνητο και έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού».



Σοκάρει η εικόνα από το σοβαρό τροχαίο που είχε χθες βράδυ ο ποινικολόγος

Κάταγμα στο αριστερό χέρι
«Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο, το μόνο που είπα στον οδηγό της νταλίκας που καθόταν και με κοίταζε ήταν “ρε άνθρωπέ μου, γιατί; Έκανες αυτό που έκανες. Για ποιο λόγο πρέπει να σκοτωθώ και εγώ;”. Το σημαντικό όμως είναι ότι γλίτωσα».

«Προς τιμήν του ήρθε πολύ γρήγορα ο διοικητής της Τροχαίας εθνικής οδού με συνεργάτες του, με βοήθησαν να απεγκλωβιστώ και μετά ήρθε ο αντιπρόεδρός μου από τη Λάρισα, ο Ζήσης Αντωνόπουλος, και με πήγε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο Ιασώ. Εκεί έκανα χειρουργείο στο αριστερό μου χέρι γιατί έχω κάταγμα και έχω βάλει γύψο. Επίσης έχω μώλωπες σε όλο μου το σώμα, αλλά ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό. Έκανα αξονικές και δεν έχω κάτι σοβαρό.
Οι ευθύνες της εθνικής οδού είναι σημαντικές. Δεν μπορεί να είναι κλειστός ο δρόμος, να έχει γίνει ατύχημα και να αφήνουν να περνούν τα αυτοκίνητα χωρίς να ειδοποιούν στα διόδια και σε πέντε λεπτά να συναντάς τον θάνατο. Είναι σίγουρο ότι θα αποζημιωθώ για το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν εντελώς καινούργιο» Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.