Δήμος Αλίμου: “Η ζωή είναι ωραία” – Νοέμβριος 2021




«Τίποτε δεν είναι πραγματικά σπατάλη χρόνου, όταν το απολαμβάνεις» Άρθουρ Κέστλερ

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Αυτόν τον Νοέμβρη επιστρέφουμε στους καθημερινούς μας ρυθμούς πιο «ελεύθεροι» και αισιόδοξοι. Με την πόλη να έχει γεμίσει τέχνη και ομορφιά ξανά και τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί θα φέρουμε τις καλύτερες μέρες!

Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά  τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.



Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

Αποχαιρετούμε το Φθινόπωρο με προσοχή, ασφάλεια κι ελπίδα!

Tετάρτη 10 Νοεμβρίου, στις 20:00
«Η μηχανή του Τούρινγκ», του Benoit
 Soles Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Έχεις κρατήσει ποτέ μυστικό; Ένα πραγματικά μεγάλο μυστικό; Έχεις ακούσει ποτέ να μιλούν για το «Αίνιγμα»; Ήρθε η ώρα λοιπόν να με ακούσεις πολύ προσεκτικά!
Ο Τούρινγκ είναι μόνος του πια. Όλα όσα βλέπουμε συμβαίνουν στο μυαλό του. Είναι κομμάτια της μνήμης του. Είναι η ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στην ζωή του.
Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι. Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του, μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Πρωταγωνιστεί: Ορφέας Αυγουστίδης

Τιμή εισιτηρίου: 15 Ευρώ

Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας στον σύνδεσμο:
https://www.viva.gr/tickets/theater/neo-theatro-katerina-vasilakou/i-mihani-tou-turing/

Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 11:00 π.μ. – 17:00
ΚΑΛΛΟΣ: Η Υπέρτατη Ομορφιά
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο της σειράς των πρωτοποριακών, αρχαιολογικών εκθέσεών του με επίκεντρο τον Άνθρωπο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζει την εμβληματική, αρχαιολογική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά», υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του, Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη και του Επιμελητή Αρχαιοτήτων, Δρος Ιωάννη Δ. Φάππα.
Μέσα από μια σειρά 300 εμβληματικών αρχαιοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζονται οι διάφορες πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη σε έκταση έκθεση που θα καταλάβει όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.
Η αρχαία ελληνική λέξη «Κάλλος» σημαίνει «ομορφιά» και συσχετίζεται τόσο με το γυναικείο όσο και με το ανδρικό φύλο. Ωστόσο, η έννοια του «Κάλλους» στην υπέρτατη διάστασή της, δεν είναι απλώς μια λέξη που σημαίνει μόνο «ομορφιά». Είναι ένα ιδεώδες που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική σκέψη, εκφράστηκε μέσα από τα ποιήματα των επικών (8ος αι. π.Χ.) και λυρικών (7ος – 6ος αι. π.Χ.) ποιητών και αποκρυσταλλώθηκε σταδιακά στα κείμενα των φιλοσόφων του 5ου/4ου αι. π.Χ. και εξής, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αυτό ως συνδυασμό της φυσικής εμφάνισης και των αρετών της ψυχής. Σε αυτή τη διάσταση του «Κάλλους» επικεντρώνεται και η έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αναδεικνύοντας τη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στον καθορισμό της έννοιας της «ομορφιάς» μέχρι και σήμερα.
Η έκθεση περιλαμβάνει 300 αρχαιότητες από Μουσεία και Συλλογές της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Βατικανού και διαρθρώνεται σε δύο μεγάλες ενότητες, τον Καλλωπισμό και το Κάλλος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 – 15 Ευρώ

Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας στον σύνδεσμο:
https://www.viva.gr/tickets/museums/kallos-i-ypertath-omorfia/

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 20:30
Κομμώτριες – ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του Μιχαήλ Μαρμαρινού
Θέατρο Θησείον/Ένα Θέατρο για τις Τέχνες

Μια παράσταση-χρονικό της Μεταπολίτευσης, που συνδέει το θέατρο με την πολιτική και την κοινωνική μνήμη, μετατρέποντας τη σκηνή σε μια πλατφόρμα διαλόγου με στόχο να πυροδοτήσει τη σκέψη.
Είμαστε κακά παιδιά. Ανοίξαμε ένα δωμάτιο και χωθήκαμε μέσα. Αθέατοι για καιρό… Μέσα εκεί, βρήκαμε πολύ κόσμο. Ήσασταν κι εσείς. Αυτοπροσώπως. Και φυσικά διάφοροι. Εκπρόσωποι, το ΚΚΕ, κάποιοι άλλοι τώρα νεκροί, έργα. Έργα και μια νοσταλγία. Σχεδόν κανείς δεν μας πήρε είδηση. Τέλος πάντων… Αφού κάναμε ό,τι κάναμε βγήκαμε απ’ το δωμάτιο… Ήρθε η ώρα να σας καλέσουμε εκεί ακριβώς που σας βρήκαμε την άλλη μέρα. Σε αυτό το δωμάτιο. Μονάδα μέτρησης της Ιστορίας είναι η καθημερινότητα… Αυτό το «κάθε μέρα» της ατομικής και της συλλογικής εμπειρίας, των προσωπικών και αντικειμενικών μικρό-ιστοριών διαγράφει και περιγράφει τον ορίζοντα μιας Ιστορίας που συνεχίζει να μας περιέχει. Όχι, δεν θα μιλήσουμε εμείς για εμάς, εμείς για τη Μεταπολίτευση. Εμείς δανείζουμε το σώμα και τον εαυτό, το αίμα, τη φωνή μας και το στόμα για να μιλήσουν Άλλοι. Αυτοί οι άλλοι δεν είναι εδώ, λείπουν… Ίσως, κατά αγαθή τύχη, κάποιος ή κάποια να βρεθεί ανάμεσά μας, μακάρι. Εμείς είμαστε η Φωνή, η φωνή τους. Όσο πιο σε σεβαστικά γίνεται – όταν παρεμβαίνουν κάποιες άλλες χορδές, μια άλλη χροιά… Αυτό κάνει το θέατρο. Είναι μια εκπροσώπηση, εκπροσωπούμε Απόντες. Τους δανείζουμε εμάς για να μπορέσουν να ακουστούν. Κι εμείς, ευτυχισμένοι της ζωής, της εμπειρίας ενός Άλλου, Άλλων. Ή, Εισαγωγή σε ένα θέαμα: Το Σώμα – ως αρχείο Δημόσιων Συναισθημάτων. Μια ΞΕΝΑΓΗΣΗ.

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Ερμηνεία: Μ. Γραβάνη, Χ. Κραγιόπουλος, Η. Νικολούζου, Α. Φουντουλίδου, Χ. Φραγκούλης, A. Frieling

Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ

Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας στον σύνδεσμο:
https://www.viva.gr/tickets/theater/thiseion/kommotries-metapoliteusi/

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 21:00
Frank
 Sinatra and Friends Christmas Theatre – Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου

Το διάσημο musical tribute για τη ζωή ενός μεγάλου τραγουδιστή και ηθοποιού έρχεται επιτέλους και στην Αθήνα, στο Christmas Theater!
O Φρανκ Σινάτρα ήταν ένας θρύλος με μακρόχρονη και επιτυχημένη καριέρα στον κόσμο του θεάματος και ακροάματος, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια δίσκους. Έχει χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος Αμερικανός τραγουδιστής του 20ου αιώνα. Για τους θαυμαστές του εξακολουθεί να παραμένει η «Φωνή». Τραγούδια όπως το “Strangers in the Night”, το “Fly me to the Moon” το “That’s Amore”, το “Chicago” το “I’ve got you under my skin” αλλά και το μοναδικό “My Way” είναι λίγα μόνο από αυτά που θα δημιουργήσουν μια λαμπερή γιορτινή βραδιά γεμάτη με τη μαγεία της δεκαετίας του ’60.
Ο «Φράνκι» έγινε ο σούπερ-σταρ της μουσικής βιομηχανίας και του κινηματογράφου, ένας από τους πλουσιότερους τραγουδιστές του αιώνα. Του άρεσε πολύ να δουλεύει με τους φίλους του, να γυρίζουν μαζί ταινίες και μετά να πηγαίνουν στα καλύτερα πάρτι ως το πρωί. Έτσι, δημιουργήθηκε στις αρχές του 1960 το περίφημο «Rat Pack», η ιστορική ανδροπαρέα του Σινάτρα και των Ντιν Μάρτιν, Σάμι-Ντέιβις Τζούνιορ, Πίτερ Λόφορντ και Τζόι Μπίσοπ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ – 44 Ευρώ

Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας στον σύνδεσμο:
https://www.viva.gr/tickets/music/christmas-theater/frank-sinatra-and-friends/

Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 21:00
Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε από τη γη

Θέατρο ΗΒΗ

Ένα παιδί θαύμα που αγαπά τη μουσική γίνεται όταν μεγαλώσει μία σοπράνο που δεν μπορεί να πετύχει ούτε μία σωστή νότα. Παρόλα αυτά αποκτά φανατικούς φίλους που την ακολουθούν και τη χειροκροτούν κι ας είναι οι ερμηνείες της για γέλια και για κλάματα: η Florence Foster Jenkins, το μουσικό φαινόμενο της δεκαετίας του ’40, έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος της και άφησε εποχή όχι μόνο με τις φάλτσες νότες της, αλλά και με την αγάπη της για τη μουσική και τους μουσικούς!
Τη φοβερά διασκεδαστική αλλά και γλυκόπικρη ιστορία της φάλτσας ντίβας Florence Foster Jenkins διασκευάζει και σκηνοθετεί  η Θέμις Μαρσέλλου, με την σούπερ σταρ της stand up comedy Κατερίνα Βρανά στο ρόλο της Φλόρενς και τον πολυτάλαντο Γιώργο Καπουτζίδη, που επιτέλους ξαναβλέπουμε στο θέατρο μετά από καιρό, στο ρόλο του συντρόφου και μάνατζέρ της, St Clair Bayfield.

Μία γλυκόπικρη αληθινή ιστορία που δεν πρέπει να χάσετε!

Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Βρανά, Γιώργος Καπουτζίδης

Τιμή εισιτηρίου: 15 Ευρώ

Κλείστε το εισιτήριό σας στον σύνδεσμο:
https://www.viva.gr/tickets/theater/glorious-h-pio-faltsa-soprano-pu-perase-apo-th-gh/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.