Βασιλιάς στην Ευρώπη στα 200μ. ο Ανδρέας Βαζαίος




O Ανδρέας Βαζαίος είναι ο βασιλιάς στα 200 μ. Μικτής Ατομικής στην Ευρώπη. Διεκδίκησε σε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση την κορυφή και την πέτυχε, αποδεικνύοντας εκ νέου την ποιότητά του και έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για 2η διαδοχική φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, αυτή τη φορά στο Καζάν με 1:51.70 (το προηγούμενο ήταν στη Γλασκόβη το 2019). Που είναι και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής ασποστολής στη διοργάνωση.

Οι Ιταλοί Τόμας Τσεκόν και Αλμπέρτο Ρατσέτι κυνήγησαν τον Βαζαίο, αλλά με 1:52.49 και 1:52.75 έμειναν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος με 1:52.87 έκανε ευρωπαϊκό ρεκόρ εφήβων (1:53.26 το προηγούμενο).

Ήταν το τρίτο χρυσό μετάλλιο του κολυμβητή του Αλέξανδρου Νικολόπουλου σε Ευρωπαϊκό 25άρας (το 2019 στη Γλασκόβη ήταν χρυσός και στα 200 μ. πεταλούδα) και το τρίτο της ελληνικής κλασικής κολύμβησης στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και το 14ο συνολικά μετάλλιο της χώρας μας στους αγώνες αυτούς. Πανευτυχής βεβαίως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, τόνισε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και την απόδοσή μου. Αυτός ήταν ο στόχος μου, να κατακτήσω πάλι την πρώτη θέση. Αυτό το χρυσό μετάλλιο σημαίνει πολλά για μένα. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Συνεχίζω πολύ δυναμικά με στόχο πλέον το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι τον Δεκέμβριο”. Αναλυτικά το αποτέλεσμα του τελικού ΕΔΩ. Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.