Το «ευχαριστώ» της μητέρας του Γιώργου Καλαρύτη στον Δημήτρη Παπανικολάου




Δημόσιες ευχαριστίες προς τα πρόσωπα που βοήθησαν για την ικανοποίηση του αιτήματός της που αφορούσε την παροχή ειδικού βοηθητικού προσωπικού για το γιο της Γιώργο, μαθητή του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού Ηλείας, εξέφρασε η μητέρα του Χρύσα Χαλικιά-Καλαρύτη, φανερά συγκινημένη από το «αγκάλιασμα» που έχει δεχθεί ο γιός της από όλους.
Ειδικότερα, όπως η ίδια ανέφερε σημαντικό ρόλο στην άμεση επίλυση του προβλήματος φαίνεται ότι έπαιξε η πολύτιμη παρέμβαση του παλαίμαχου μπασκεμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος ευαισθητοποιημένος από όσα βιώνει ο νεαρός Γιώργος θέλησε να βοηθήσει την κατάσταση πιέζοντας με τον τρόπο του και επιτυγχάνοντας εν τέλει τη χορήγηση του ειδικού προσωπικού υποστήριξης που χρειάζεται ο νεαρός.

“Η αδικία της στέρησης παροχής παροχής υποστήριξης του γιού μου Γιώργο Καλαρύτη αποκαταστάθηκε έστω και αργά χάρις την πολύτιμη παρέμβαση του Δημήτρη Παπανικολάου @Papanikolaou Dimitiris.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους όσους προσπάθησαν και ενδιαφέρθηκαν για το Γιώργο μου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού,στην Διευθύντρια Αννίτα Λάκκα,,στο σύλλογο των καθηγητών και στο σύλλογο Γονέων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στους συμμαθητές του Γιώργου που όλη την κοινή τους σχολική ζωή είναι δίπλα του τον αγαπούν,τον υποστηρίζουν και τον συμπεριλαμβάνουν ως Ίσο.
Επίσης θερμότατα ευχαριστώ στην τετραετία την Ειδική βοηθό του Γιώργου Αλίκη Κολοβού που νιώθει το παιδί μας σα δικό της και μάχεται για εκείνον με την ελπίδα όλων μας να σταθεί δυνατό και να τον αναλάβει και φέτος.
Με εκτίμηση Οι γονείς του”

Ο Γιώργος γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο, το Jacobsen, το οποίο του έχει επιφέρει αρκετά προβλήματα, κυρίως υγείας, σε όλη τη διαδρομή του μέχρι σήμερα. Τόσο ο ίδιος, όμως, όσο και η οικογένειά του, δεν το έχουν βάλει κάτι. Μάλιστα, ο Γιώργος είχε άριστη συμπεριφορά στο σχολείο και κατάφερε να πετύχει πολλά μέσα από την αγάπη που έλαβε από συμμαθητές και καθηγητές. Στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς, και ενώ ήδη είχε παρέλθει ένας μήνας, ο Γιώργος παρέμενε χωρίς συνοδό και αυτό αρκετές φορές του στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί στο σχολείο ή όταν τα κατάφερνε, οι συμμαθητές και οι καθηγητής αναλάμβαναν τη φροντίδα του, κάτι που όμως δεν ήταν εφικτό διαρκώς ενώ ελλόχευε και κινδύνους, καθώς οι συνοδοί είναι ειδικά καταρτισμένο προσωπικό.

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Παπανικολάου πρόσφατα δημοσιοποίησε ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και περιπτώσεις όπως αυτές του Γιώργου Καλαρύτη δεν τον αφήνουν ασυγκίνητο. Πριν από περίπου έναν μήνα ο Δημήτρης Παπανικολάου είχε βοηθήσει και μια 13χρονη μαθήτρια που πάσχει από το ίδιο σύνδρομο.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.