Σε έκθεση φωτογραφίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείο ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε σήμερα την έκθεση φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα που είναι αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Καισαριανής ο κ. Θεοδωρικάκος ανέβασε στο instagram την ακόλουθη ανάρτηση:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Takis Theodorikakos (@takistheodorikakos)

«Σήμερα στην επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο, επισκέφθηκα την έκθεση φωτογραφίας του κ. Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στο Δημαρχείο Καισαριανής. Μέσα από τις εικόνες του φωτογραφικού φακού αποτυπώνονται σπουδαίες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας. Οι μαθητές των σχολείων που επισκέφθηκαν την έκθεση, μέσα από τις φωτογραφίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτή την Ιστορία και να εκφράσουν τις απορίες τους. Η 17η Νοεμβρίου θα μείνει στη μνήμη μας ως μια μέρα σύμβολο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του αγώνα της νεολαίας εκείνης της εποχής ενάντια στη δικτατορία. Την ημέρα αυτή ας γιορτάσουμε ειρηνικά και ενωτικά τη μετάβαση από τη δικτατορία στη Δημοκρατία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: “Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου 1973 σε όλη τη χώρα ,με επίκεντρο την Αθήνα ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία . Θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό όλους τους πολίτες , τους συμμετέχοντες στην πορεία και ασφαλώς τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέβαλαν με τον επαγγελματισμό τους στην τήρηση της τάξης”Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.