Πώς θα έχουμε υγιές σώμα, χωρίς κούραση και στρες
Έχετε ιστορικό καρκίνου; Επισκεφθείτε το CureCancer.gr και βρείτε τον ειδικό Φυσιοθεραπευτή και γυμναστή για το δικό σας πρόγραμμα άσκησης! H άσκηση, με την επίβλεψη και την καθοδήγηση ειδικών, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση των ατόμων που επιβιώνουν από καρκίνο και μειώνει την κούραση και το στρες όπως ανακοινώθηκε σε μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “Supportive Care in Cancer”. Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν σε όλες τις παραμέτρους, που μετρήθηκαν. Μεγαλύτερες βελτιώσεις βρέθηκαν σε ασθενείς με αυξημένη κόπωση.

Η άσκηση, ακόμη, θα μας προφυλάξει και θα συμβάλει στη μείωση της απώλειας οστικής μάζας και της οστεοπόρωσης, η οποία είναι συχνή σε ορισμένους τύπους καρκίνου και ποικίλες αντικαρκινικές θεραπείες, όπως οι ορμονοθεραπείες. Η σωματική άσκηση μαζί με την διατήρηση ιδανικού βάρους και την υγιεινή διατροφή μπορούν, επίσης, να αποτρέψουν σχεδόν το ένα τρίτο των πιο συχνών τύπων καρκίνου, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR ).

Ιδιαίτερη προστατευτική δράση φαίνεται πως έχει, ακόμη, η αεροβική άσκηση στην καρδιά και την καρδιοπνευμονική μας υγεία.

Επισκεφθείτε το CureCancer και βρείτε τον ειδικό για το δικό σας πρόγραμμα άσκησης!1 Evaluation of the effects of a clinically implemented exercise program on physical fitness, fatigue, and depression in cancer survivors. Marker RJ et al. Support Care in Cancer 2018;26:1861-1869.

2.Ruchlemer R et al. Bone loss and hematological malignancies in adults: a pilot study. Supportive Care in Cancer.

3. Bourbon A et al. Aerobic exercise and cardiopulmonary fitness in childhood cancer survivors treated with a cardiotoxic agent: a meta-analysis. Supportive Care in Cancer 2018;26:2113-2123.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.