Συχνότερες εφημερίες στο Ασκληπιείο Βούλας ζητά ο Γιάννης Καλλιάνος




Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Καλλιάνος, ζητά να γίνονται συχνότερα εφημερίες στο Ασκληπιείο Βούλας:

Θέμα: «Απολύτως αναγκαία για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Νότιου Τομέα Αθηνών η συχνότερη εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας, ει δυνατόν και καθημερινά»

Στα χωροταξικά όρια του Δήμων που συγκροτούν την Β3’ Εκλογική Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών δεν λειτουργεί Νοσοκομείο του ΕΣΥ. Αυτή η διαχρονική επί δεκαετίες έλλειψη αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα την υγεία των κατοίκων του Νότιου Τομέα Αθηνών αλλά και όλων όσων επισκεπτών της περιοχής τύχει να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας, π.χ. ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ένα καρδιακό επεισόδιο κτλ.

Η περιοχή όπου εκτείνεται ο Νότιος Τομέας Αθηνών τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά σε μεγάλο βαθμό και είναι καθημερινό φαινόμενο οι πολύωρες καθυστερήσεις των οχημάτων στους δρόμους που τη διασχίζουν. Αυτή η δύσκολη συγκοινωνιακή καθημερινότητα έχει αντίκτυπο –πολλές φορές καθοριστικό για τη ζωή των ασθενών– στο να παρασχεθεί πολύ γρήγορα ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο όπου αυτή απαιτείται. Για παράδειγμα, όταν στις εφημερίες νοσοκομείων εφημερεύουν το Αττικό και ο Ευαγγελισμός ο χρόνος μεταφοράς ενός ασθενούς από τη Γλυφάδα ή τον Άλιμο αυξάνεται υπέρμετρα λόγω της απόστασης τόπου συμβάντος – νοσοκομείου, ειδικά τις ώρες αιχμής.



Το Ασκληπιείο Βούλας είναι ένα νοσοκομείο εγνωσμένου κύρους, με εξαιρετικό προσωπικό. Η πρόσβαση συγκοινωνιακά σε αυτό είναι ευκολότερη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για τους κατοίκους των Δήμων του Νότιου Τομέα σε σχέση με το Αττικό, το Τζάνειο, τον Ευαγγελισμό κ.ά. Επομένως, προτείνεται η συχνότερη εφημερία του Ασκληπιείου, ακόμα και καθημερινά, και βεβαίως προτείνεται η άμεση ενίσχυσή του σε ανθρώπους και μέσα ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα αν γίνει δεκτή η πρόταση.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθεται να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση που περιλαμβάνεται στην ερώτηση για συχνότερη εφημερία, ακόμα και καθημερινά, του Ασκληπιείου Βούλας;

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Συχνότερες εφημερίες στο Ασκληπιείο Βούλας ζητά ο Γιάννης Καλλιάνος

  • 30/11/2021 at 10:16 μμ
    Permalink

    Συμφωνώ απόλυτα. Καθημερινά να εφημερευει το νοσοκομειο Ασκληπιείο Βούλας.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.