Ο καρκίνος και η ψυχική σας υγεία




Είστε σε θεραπεία ή έχετε ιστορικό καρκίνου; Επισκεφθείτε το CureCancer.gr και βρείτε τον κατάλληλο ψυχολόγο και σύμβουλο για την ψυχική σας υγεία. Ο καρκίνος δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα, με ποικίλα διλήμματα και προβλήματα.  Ανησυχίες και ερωτηματικά για τη φύση της ασθένειας και η επιβάρυνση της οικογένειας είναι μερικά από αυτά τα νέα ζητήματα. Αρκετές φορές οι ψυχολογικές ανάγκες είναι περισσότερες από την ίδια τη νόσο του καρκίνου.

Η ψυχική και φυσική/σωματική υγεία, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο CureCancer.gr, μπορεί να έχουν τεράστια επίπτωση στην πορεία της νόσου και στην ποιότητα της ζωής. Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες, όπως το στρες και ποικίλη ψυχολογική επιβάρυνση,  έχουν συνδεθεί με στοιχεία – κλειδιά στην πορεία της μετάστασης και έχουν αξιολογηθεί ως παράγοντες  κίνδυνου για την εξέλιξη του καρκίνου.

Σε μελέτη, η οποία περιγράφεται στο CureCancer.gr, φάνηκε ότι η φροντίδα από ειδικούς ψυχοθεραπευτές, έχει ευνοϊκή επίδραση στον καρκίνο. Η ψυχολογική υποστήριξη προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ποιότητα ζωής, με λιγότερα συμπτώματα άγχους, και άλλων προβλημάτων στη διάθεση. Δείτε σχετική μελέτη. Επισκεφθείτε το CureCancer.gr και βρείτε ψυχολόγο και σύμβουλο ψυχικής υγείας κατάλληλο για εσάς.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.