Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (20 – 28 Νοεμβρίου 2021) με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία της πόλης και στόχο την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών. Τα παιδιά ενημερώνονται για τις “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας”, κοινότητες, δηλαδή, βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, με σκοπό τη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής.

Ωστόσο, και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ο Δήμος φροντίζει για την εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία της Ανακύκλωσης. Πέρυσι τοποθετήθηκαν μικροί κάδοι/ συλλέκτες χαρτιού σε όλες τις σχολικές αίθουσες με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εφέτος άρχισε η τοποθέτηση στις αίθουσες μπλε κάδων για την ξεχωριστή συλλογή των συσκευασιών (πλαστικό-μέταλλο), ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το πρόγραμμα συλλογής χαρτιού. Παράλληλα, και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, διοργανώνονται όλη τη χρονιά μέσα στις σχολικές μονάδες εκδηλώσεις με θέμα «Κυκλική οικονομία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών. Ο δρόμος για το μέλλον».

Η κεντρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων θα γίνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αλίμου.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.