Ο Βασίλης Σπανάκης ζητά τη δημιουργία Ειδικού Φορέα για την ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων των Οικοδομικών Συνεταιρισμών




Με Κοινοβουλευτική του Παρέμβαση προς 4 Υπουργούς, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης ζητά τη δημιουργία ενός Ειδικού Φορέα για την ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων των Οικοδομικών Συνεταιρισμών της χώρας καθώς και των Συλλόγων ή Σωματείων των οποίων τα μέλη είναι ιδιοκτήτες γης.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, αναφέρει συγκεκριμένα πως το ποσοστό επίτευξης των σκοπών των Οικοδομικών Συνεταιρισμών είναι ελάχιστο εξαιτίας διαχρονικών προβλημάτων, όπως τα περίπλοκα ιδιοκτησιακά, δασικά και άλλα ζητήματα που δυσχεραίνουν εδώ και δεκαετίες την αξιοποίηση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων.

Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια, οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί έχουν επιβαρυνθεί με πλήθος υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές.

Ο κ. Σπανάκης τονίζει πως η δημιουργία ενός Ειδικού Φορέα αποτελεί εργαλείο για την ενιαία αντιμετώπιση των χρόνιων αυτών προβλημάτων που απασχολούν τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς της χώρας καθώς και τους Συλλόγους ή Σωματεία των οποίων τα μέλη είναι ιδιοκτήτες γης, ενώ η επίλυση τους αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.