Νέα Σμύρνη: Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων




Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει, στο Ψηφιακό Μουσείο, ημερίδα με θέμα «Αλλάζουμε συνήθειες, μειώνουμε τα απόβλητά μας, αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή». Σ’ αυτήν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κρικρής θα μιλήσει για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης ενώ ο Γεωπόνος MSc Παναγιώτης Παπαδόπουλος, συνιδρυτής της Med Culture & Open Farm, θα αναλύσει τη στρατηγική από το Αγρόκτημα στο Πιάτο και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό μοντέλο.
Η καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Ρόϊδω Μητούλα θα εξηγήσει πώς από τη συνδιάσκεψη της Στοκχόλμης θα επιτύχουμε τους 17 παγκόσμιους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και η επίκουρη καθηγήτρια του Ιόνιου Πανεπιστημίου Όλγα-Ελένη Αστάρα θα μιλήσει για την συμβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη βιώσιμη προστασία του περιβάλλοντος.


Η δράση εστιάζει στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση – Reduce, Reuse, Recycle” και η λέξη κλειδί είναι η συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων ανθρώπων για τον από κοινού σχεδιασμό και την οικοδόμηση κοινοτήτων βασισμένων στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας τόσο στο Δήμο μας όσο και ευρύτερα στη χώρα μας. Οι αβέβαιοι καιροί μάς έδειξαν τη σημασία της ανθρώπινης επαφής και κυρίως τη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι στην αλλαγή των καθημερινών συνηθειών. Όλες οι δράσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για έναν κόσμο με λιγότερα απόβλητα. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής τονίζει σχετικά: «Η ανακύκλωση είναι ίσως η σημαντικότερη διαδικασία για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου η χώρα μας να πρωτοστατήσει το επόμενο διάστημα, πετυχαίνοντας τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνεργασία με τους συμπολίτες μας είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε την ανακύκλωση στάση ζωής»



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.