Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΕΠΑ – ΕΜΠ για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στα ανανεώσιμα καύσιμα
 Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν τα ανανεώσιμα καύσιμα, υπέγραψε σήμερα η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, με το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της κρίσιμης σημασίας που έχει η βιώσιμη ανάπτυξη στο τομέα της ενέργειας, με σκοπό τη προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εφαρμογή αυτών στις υφιστάμενες αλλά και τις σχεδιαζόμενες υποδομές, αντιμετωπίζοντας την παγκόσμια κρίση της κλιματικής αλλαγής. 

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς δήλωσε ότι η συνεργασία με την ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, δύναται να συμβάλλει στην προώθηση τεχνικών λύσεων για την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα μέσω της άμεσης σύνδεσης των τεχνολογικών επιτευγμάτων με τις ανάγκες της ενεργειακής αγοράς.

Με την σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, τόνισε πως η εταιρεία κατέχει κομβική θέση στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας και είναι προσανατολισμένη στο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.  Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των στελεχών της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και του προσωπικού του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης θα επιταχύνει την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων για τη μετάβαση σε πιο πράσινες μορφές ενέργειας για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΜΠ και η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων συμφώνησαν να υλοποιήσουν δράσεις για την επίτευξη των ανωτέρω ενεργειακών στόχων .  Πιο συγκεκριμένα για την υλοποίηση των στόχων αυτών, η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης συμφώνησαν για τις ακόλουθες δράσεις :

  • Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση τεχνολογικών λύσεων για την ανάπτυξη και εξέλιξη ενεργειακών υποδομών.
  • Τη διεξαγωγή από κοινού συνεδρίων σε θέματα που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Την συμμετοχή των συμβαλλόμενων σε δράσεις για την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων έργων.
  • Την διοργάνωση συναντήσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στην ενεργειακή εφοδιαστική αλυσίδα.

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, παρέστησαν από πλευράς του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης, ο Διευθυντής και Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ κ. Χάρης Δούκας , καθώς και, από πλευράς της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Δ. Ξιφαράς, η Επικεφαλής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης κα. Βασιλική Σταματοπούλου, και ο Επικεφαλής Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Μιχάλης Φώλας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.