Κυρανάκης για εστίαση: Πρόστιμα μόνο στους πελάτες, όχι στις επιχειρήσεις
Το αίτημα των επιχειρηματιών της εστίασης για αναπροσαρμογή των προστίμων στους ελέγχους και μετατόπιση τους στους πελάτες – παραβάτες στήριξε με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Μελιγγώνη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν δίκιο ότι τα πρόστιμα πρέπει να πηγαίνουν στους παραβάτες. Δεν γίνεται αν βρεθεί παραβάτης μετά από έλεγχο να την πληρώνει το μαγαζί και ο ιδιοκτήτης. Ο κ. Γεωργιαδης τους άκουσε και κατέβηκε στη συγκέντρωση που έκαναν. Αυτό τον τιμά. Μιλάμε για μαγαζιά που θέλουν να τηρήσουν τους κανόνες και θέλουν να είναι ανοιχτά. Το πρόστιμο πρέπει να το πληρώσει ο παραβάτης. Δεν γίνεται να δεχτούμε ότι θα χάσουν τα μαγαζια τη δουλειά τους και οι εργαζομενοι τα μεροκάματα τους»,ανέφερε ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας. «Πρέπει η κοινωνία και η οικονομία να λειτουργούν κανονικά. Μπορούν να το κάνουν εφόσον όλοι είναι εμβολιασμένοι. Αν θέλει να προστατευτεί κάποιος μπορεί να μην πηγαίνει σε χώρους με συνωστισμό.», είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Κυρανακης. 

«Το κόστος των ΜΕΘ το πληρώνουν όλοι, όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο για τους εμβολισμένους απάντησε πως αυτό δεν ισχύει και ότι προστατεύει τους πάντες. «Το κόστος μιας ΜΕΘ είναι 100.000 ευρώ. Το εμβόλιο είναι 12 ευρώ. Οι εμβολιασμένοι φορολογούμενοι πληρώνουν περισσότερα για όσους δεν εμβολιάζονται και νοσούν σοβαρά. Η προστασία όμως είναι για όλους. Δεν είμαστε κυβέρνηση εμβολιασμένων. Θελουμε να πειστούν όλοι και να κάνουν το εμβόλιο. Από σεβασμό πρέπει να εμβολιαστούν. Για να σώσουν τόσο τις ζωές τους όσο και τις ζωές των άλλων.», επισήμανε ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας.«Έχουμε υποσχεθεί στους εμβολισμένους ότι θα πάρουν πίσω τις ζωές τους. Χάνουν άνθρωποι τις ζωές τους.  Θα μπορούσαν να τις έχουν σώσει με το εμβόλιο. Βλέπω ότι πολλοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση στις ΜΕΘ 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό δείχνει πως το εμβόλιο λειτουργεί.», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Κυρανακης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.