Ηλιούπολη: Πώς να «μιλάς», χωρίς να μιλάς – Κύκλος γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα




«Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς να επικοινωνείς χωρίς να χρησιμοποιείς τη φωνή σου;» Οι «Νοηματίστριες» έρχονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης, για να σου μάθουν πως!

Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Όλοι μαζί, θα παίξουμε, θα δημιουργήσουμε και θα διασκεδάσουμε, αλλά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει. Μέσα από δραστηριότητες και κατασκευές, θα μάθουμε διάφορες έννοιες και λέξεις με τη μορφή νοημάτων, όπως τα χρώματα, τα συναισθήματα, το αλφάβητο κ.α., αλλά παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούμε σε ζητήματα κώφωσης. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξουμε τις αισθήσεις μας, θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να κοινωνικοποιούμαστε, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη συγκέντρωση και την παρατηρητικότητα μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις, κάθε Σάββατο, 11.00-12.30, από 20 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2021.Χώρος συναντήσεων: Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης-Media LabΗ συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή. Προηγούνται οι κάτοικοι και οι δημότες Ηλιούπολης.Μη χάνετε χρόνο!Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε https://docs.google.com/…/1FsFaPkyN3JC0qXxJkC8O…/edit…Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Τμήμα Πολιτισμού στο τηλέφωνο 210 9940699 και να απευθύνεστε στην κα Μαίρη Καλύβα (εσωτερικό 106). Οι Νοηματίστριες αποτελούνται από τρεις νέες επιστήμονες, τη Βίβιαν, δασκάλα, τη Χριστίνα, ψυχολόγο και τη Μαίρη, εκπαιδευτικό, που συναντήθηκαν χάρη στην κοινή τους αγάπη, τη Νοηματική Γλώσσα και αποφάσισαν να ενώσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις γνώσεις τους, για να πραγματοποιήσουν το κοινό τους όνειρο, τη διάδοση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, σε μικρούς και μεγάλους.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.