Εύσημα Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που βοήθησαν ζευγάρι ηλικιωμένων
Τους τέσσερις άνδρες της ΔΙ.ΑΣ που συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που έπεσε θύμα ληστείας συνάντησε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στο Χαλάνδρι.

Ακολουθεί ο διάλογος του υπουργού με τους αστυνομικούς:  

Υπουργός: Σας συγχαίρω από κοντά. Καλωσήρθατε.

Αστυνομικός: Ήμασταν σε υπηρεσία και μας έδωσε κλήση η Άμεση Δράση, το 100, να πάμε σ’ ένα σπίτι που έχει γίνει κλοπή με τη μέθοδο της απάτης. Εκεί βρήκαμε την κυρία Έλλη. Μας υποδέχτηκε και μας είπε τι έγινε εκείνη την ημέρα. Μας αφηγήθηκε και τη προσωπική της ζωή και αυτά που μας είπε μας συγκίνησαν. Υπουργός: Ήσασταν μαζί και οι 4;

Αστυνομικός: Τη συγκεκριμένη μέρα ήμασταν οι 2 μας, σαν όχημα προσαγωγών.

Υπουργός: Σε ποιο σημείο είχε γίνει αυτό;

Αστυνομικός: Στο Χαλάνδρι και πήραμε την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους μας, όλα τα παιδιά της 3ης αλλαγής να συγκεντρώσουμε ένα συμβολικό ποσό, έτσι ώστε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας σε αυτούς τους ανθρώπους, που από όσα μας είπαν δεν είχαν από κάπου να στηριχθούν.

Υπουργός: Την κυρία Έλλη την είχαν κλέψει;

Αστυνομικός: Ναι.

Υπουργός: Μέσα στο σπίτι;

Αστυνομικός: Ναι. Ήταν μέσα ο άντρας της, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας. Τον άφησε σε μία καρέκλα και αυτοί έκαναν άνω κάτω το σπίτι, άρπαξαν τη σύνταξη τους και ότι χρηματικό ποσό υπήρχε και διάφορα χρυσαφικά. Ευτυχώς, δεν τον πειράξανε τον άνθρωπο. Από εκείνη την ημέρα μας είχε πει και η κυρία Έλη ότι είναι σε σοκ και επειδή τους είδαμε πως ήταν σε απόγνωση, αλλά ταυτόχρονα είχαν και μία υπερηφάνεια ότι θα τα καταφέρουν. Αυτό μας έκανε να θέλουμε να δείξουμε κάτι παραπάνω. Έτσι προχωρήσαμε σε έρανο και συγκεντρώσαμε ένα ποσό το οποίο και δώσαμε.   

Υπουργός: Μπράβο.

Αστυνομικός: Εμείς περνάμε συχνά από εκεί πέρα να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, να νιώσουν πιο ασφαλείς και μας έχουν πει να πάμε και σπίτι τους. Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν δείξει πολλή αγάπη, από την πρώτη στιγμή.

Υπουργός: Εγώ θέλω να σας πω παιδιά, ότι ο λόγος που κάλεσα αυτά τα παλικάρια εδώ πέρα είναι ότι πιστεύω πως αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κάνουν μια σπουδαία δουλειά, εργάζονται πάρα πολύ σκληρά για την ασφάλεια όλων μας και αποδεικνύουν ότι μαζί με αστυνομικοί είναι και άνθρωποι, ή αν θέλετε για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος. Διότι αυτό που φέρνει το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι εσείς νοιαστήκατε όχι μόνο να είναι ασφαλής η κυρία Έλλη και ο σύζυγός της και η οικογένειά της, αλλά να τη βοηθήσετε μέσα από το δικό σας υστέρημα, γιατί περί υστερήματος πρόκειται, κακά τα ψέματα, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση. Βάζετε πλάτη για να μπορούν οι άνθρωποι να ξανανιώσουν σε καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Νομίζω ότι σας έχει σαν παιδιά της, προφανώς, η κυρία Έλλη πολλά, πολλά συγχαρητήρια γιατί είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Μπράβο και πάλι μπράβο! Να είστε καλά!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.