Ερωτήματα για την “πριγκιπική δεξίωση” στη Λίμνη της Βουλιαγμένης




Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης: Το θέμα της Λίμνης της Βουλιαγμένης έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος με ερώτησή του προς τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Το θέμα αφορούσε εργασίες που έγιναν στις όχθες της Λίμνης της Βουλιαγμένης για να υποδεχτούν τη δεξίωση του …”πριγκιπικού γάμου” (Φίλιππου Γλύξμπουργκ και Νίνας Φλορ) με άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος και με απλή γνωστοποίηση.

Επισημαίνουμε ότι η εταιρία για να εκδώσει άδεια, επικαλέστηκε το νόμο 4495 του 2017 και το άρθρο 30, το οποίο αναφέρει τις περιπτώσεις για τις οποίες “Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας “. Κάνοντας χρήση λοιπόν αυτού του νόμου, η διαχειρίστρια εταιρία, εγκατέστησε με άδεια από την ΥΔΟΜ μεγάλη σιδηροκατασκευή και τέντες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Η αυτοψία της Πολεοδομίας στο χώρο, έγινε στις 22 Οκτωβρίου, την ίδια μέρα δηλαδή που ο Κώστας Πασακυριάκος έστειλε την επιστολή – καταγγελία, ενώ όπως προκύπτει από την απάντηση της Πολεοδομίας, η άδεια για να γίνουν αυτές οι κατασκευές εκδόθηκαν επίσης την ίδια μέρα!!!Δηλαδή:- 22 Οκτωβρίου έγινε η καταγγελία του Κώστα Πασακυριάκου- 22 Οκτωβρίου έγινε αυτοψία της Πολεοδομίας- 22 Οκτωβρίου έγινε η αίτηση αδείας για τις εργασίες- 22 Οκτωβρίου έγιναν οι δηλώσεις αναθέσεων και μελετών- 22 Οκτωβρίου εκδόθηκε η άδεια από την ΥΔΟΜ.

Για την ιστορία η καταγγελία του Κ. Πασακυριάκου απεστάλη στην Πολεοδομία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 22 Οκτωβρίου στις 10.24 το πρωί…Μόνο που η μεγάλης έκτασης κατασκευή είχε γίνει αρκετές μέρες πριν, αφού οι φωτογραφίες που παραθέτουμε τραβήχτηκαν στις 20 Οκτωβρίου. Επιπλέον, θεωρούμε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, όφειλαν να ελέγξουν εάν αυτές οι εργασίες έγιναν κατά παράβαση του ίδιου του νόμου που αναγράφεται στην άδεια της ΥΔΟΜ.



Για τον εξής απλό λόγο. Ο νόμος 4495/2017 και το άρθρο 30, το οποίο επικαλείται η εταιρία διαχείρισης της Λίμνης, αναφέρει ΡΗΤΑ ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ΑΛΛΑ …”ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ”. Για την Εκκλησία της Ελλάδος και τους διαχειριστές της Λίμνης, ο τόπος αυτός, που εδώ και χρόνια, προστατεύεται από το Σύνταγμα και βέβαια πρόσφατη δικαστική απόφαση, δεν υπόκειται σε ειδικές διατάξεις προστασίας και τον διαχειρίζονται ανάλογα. Η Διοίκηση του δήμου όμως δεν γνώριζε; Κι αν γνώριζε γιατί δεν επεσήμανε στους διαχειριστές ότι αυτές οι εργασίες δεν είναι ένα απλό “…βάψιμο σπιτιού ή μια μικρή επισκευή” και γιατί δεν απαίτησαν να αφαιρεθούν άμεσα όλες οι αυθαίρετες κατασκευές της πριγκιπικής δεξίωσης; ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.