Εγκαινιάστηκε το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου (VIDEO)
«Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» ήταν το μήνυμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που διοργάνωσαν στην πλατεία Συντάγματος τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου όπου εγκαινίασε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας. Πρόκειται για ένα από τα έξι γραφεία που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και ο εξοπλισμός των γραφείων είναι δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος».

Μιλώντας στα εγκαίνια του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Ενδοοικογενειακής Βίας στον Άλιμο επισήμανε πως: «η υπηρεσία έχει ξεκινήσει τη δουλειά της εδώ και 50 ημέρες και έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, καθώς εδώ έχουν αντιμετωπιστεί όλο αυτό το διάστημα 58 περιστατικά, από εξειδικευμένο προσωπικό της Αστυνομίας, τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, από αξιωματικούς εκπαιδευμένους στο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις».

«Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και άλλους κρατικούς φορείς κάνουμε αυτό που πρέπει προκειμένου για να υπάρχει ανθρωπιά, να υπάρχει αλληλεγγύη και να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων» σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Eξαιρετικά σημαντική η λειτουργία αυτού του γραφείου για την πόλη μας αλλά και ολόκληρη τη γύρω περιοχή” δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. ” Η αστυνομία πλέον με εξειδίκευση αλλά και με κοινωνική ευαισθησία, προσανατολισμένη προς την πρόληψη προσεγγίζει ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα της εποχής μας και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με άλλους κρατικούς φορείς, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε το εξαιρετικά αυτό θλιβερό φαινόμενο το οποίο δεν τιμά καμία πολιτισμένη κοινωνία.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.