ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων: Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης νέων ενεργειακών projects μετά το MoU Ελλάδας – Αιγύπτου




Η σημερινή υπογραφή του MoU μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στο περιθώριο της 6ης υπουργικής συνόδου  του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum), θέτει τις βάσεις για τη σύναψη συμφωνιών της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων με την αιγυπτιακή κρατική εταιρεία φυσικού αερίου EGas.

Η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων συμμετείχε στις ομάδες εργασίας που συναντήθηκαν στο Κάιρο και σε συνέχεια του μνημονίου κατανόησης, θα εξειδικεύσει τη συνεργασία με την αιγυπτιακή πλευρά για τη διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου των δύο χωρών, με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού.

Οι συζητήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η εταιρεία για συνεργασίες σε διεθνή έργα μείζονος σημασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με στόχο την επαρκή και ανταγωνιστική τροφοδοσία, τόσο της ελληνικής όσο και της περιφερειακής αγοράς.

Η διεύρυνση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης νέων έργων υποδομών που θα συμπληρώσουν σχεδιαζόμενα ή υφιστάμενα projects, που αποσκοπούν στη διαφοροποίηση οδεύσεων εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.