Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου
Στα εθελοντικά ιατρεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζεται να παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες του δήμου, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, να υλοποιήσουν εντελώς Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου αλλά και να ενημερωθούν για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το ιατρείο λειτουργεί με σκοπό την ανάπτυξη της δομής των ΚΕΠ Υγείας και στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με το Γ.Ν.Μ. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Τη λήψη των τεστ διενεργεί για τον δήμο, Μαία του νοσοκομείου ενώ η εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων γίνεται από το κυτταρολογικό τμήμα του ιδίου νοσοκομείου.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ιατρείων, που στεγάζονται στον ημιώροφο του κτιρίου της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη, οι γυναίκες μπορούν να εξετασθούν με σκοπό την πρόληψη των προ-καρκινικών καταστάσεων και την έγκαιρη ανίχνευση όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας.Σημαντικό κρίνεται οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν να γνωρίζουν, ότι το τεστ αποτελεί μια κατά βάση κυτταρολογική εξέταση που θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 5 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου, να μην έχουν γίνει πλύσεις τοπικά για 2 έως 3 μέρες πριν την εξέταση και επίσης να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για 2 ημέρες πριν την εξέταση.

Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού. Για ραντεβού και πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ: 2132026090.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.