Δήμος Αλίμου: Δωρεάν «πλύσεις αγάπης» σε συνανθρώπους μας που στερούνται αυτονόητα αγαθά (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο Άλιμος γίνεται ο 3ος δήμος που αποκτά το δικό του Κοινωνικό Πλυντήριο, σε συνεργασία με το Skip και την Unilever

Πέντε χρόνια μετά τη λειτουργία του πρώτου Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip, η Unilever, με τη συνεργασία του Δήμου Αλίμου, εγκαινιάζει την τρίτη κατά σειρά δομή. Το νέο αυτό Κοινωνικό Πλυντήριο Skip θα στεγάζεται στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στην οδό Αριστοτέλους 25 και θα παρέχει δωρεάν «πλύσεις αγάπης» σε συνανθρώπους μας που στερούνται αυτονόητα αγαθά.

Ήδη η Unilever έχει εξοπλίσει κατάλληλα τον χώρο με επαγγελματικό πλυντήριο και στεγνωτήριο, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει τον συστηματικό ανεφοδιασμό της δομής με απορρυπαντικά Skip και μαλακτικά Cajoline, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, ανέφερε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Νοεμβρίου 2021: «Γι’ αυτές τις τόσο πολύτιμες «πλύσεις αγάπης» θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά το Skip και την εταιρεία Unilever, που μας εφοδίασαν με το επαγγελματικό πλυντήριο και το στεγνωτήριο, τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά. Και τους ευχαριστούμε θερμά, αφενός γιατί μας ενισχύουν να παρέχουμε στους πληττόμενους συμπολίτες μας αποτελεσματικότερη βοήθεια και αφετέρου γιατί μας εμπιστεύτηκαν ως Δήμο και έτσι ο Άλιμος απέκτησε το τρίτο Κοινωνικό Πλυντήριο μετά τους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης». Σύμφωνα με τον δήμαρχο η δομή θα εξυπηρετεί και πολίτες που είναι γραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες γειτονικών πόλεων.«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια εγκαινιάζουμε ένα ακόμη Κοινωνικό Πλυντήριο Skip στην Περιφέρεια Αττικής», δήλωσε ο Andrew Kennedy, Γενικός Διευθυντής της Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη για την ενθουσιώδη προσωπική στήριξή του και την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου, που οδήγησαν στην ολοκλήρωση ενός ακόμη Κοινωνικού Πλυντηρίου, αυτή τη φορά στον Άλιμο. Με την πρωτοβουλία αυτή, το Skip και η Unilever μαζί με τον Δήμο Αλίμου τείνουν χέρι βοηθείας σε συνανθρώπους μας που στερούνται κάποια από τα αυτονόητα αγαθά, εξασφαλίζοντάς τους την πρόσβαση σε καθαρά ρούχα».

Στα 5 χρόνια δράσης του το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, τόσο μέσω των σταθερών δομών του στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη -και πλέον στον Άλιμο- όσο και σε έκτακτες περιστάσεις και καταστροφές ανά την Ελλάδα, έχει προσφέρει πάνω από 189.000 πλύσεις αγάπης και έχει πλύνει περισσότερους από 1.500 τόνους ρούχων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν από πλευράς του δήμου οι αντιδήμαρχοι Αναστασία Σιμητροπούλου και Γιώργος Μακαριγάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στέφανος Διαμαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργία Παπά και Γιάννης Βέργης, η διευθύντρια της κοινωνικής υπηρεσίας Ουρανία Ζαχαροπούλου και η Ιωάννα Καποδίστρια που βοήθησε στη δημιουργία της δομής, ενώ από την εταιρεία η Αγγελική Βλαχοστεργίου brand manager του Skip και η Κατερίνα Αλιφραγκή, marketing manager Απορρυπαντικών.

Άστεγοι, πολίτες που είναι γραμμένοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς του ρεύματος ή του νερού ή αδυνατούν να αγοράσουν ή να επισκευάσουν το πλυντήριό τους, μπορούν πλέον να αφήνουν τα ρούχα τους (κατόπιν ραντεβού) στο Κοινωνικό Πλυντήριο και να τα παραλαμβάνουν μέσα στην ίδια μέρα στεγνά και καθαρά.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο, εφοδιασμένο με επαγγελματικό πλυντήριο και στεγνωτήριο, στεγάζεται στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου, ισόγειο) και τα ραντεβού κλείνονται στο τηλέφωνο 210 9815521 (Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 7 π.μ. έως 15:00).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.