Γλυφάδα: Φωτίστηκε πράσινο το Δημαρχείο για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων
Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων η 1η Νοεμβρίου και ο Δήμος Γλυφάδας φώτισε πράσινο το Δημαρχείο για να εκπέμψει παντού το μήνυμα για τη δωρεά οργάνων. Ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου συναντήθηκε με τον φίλο του και συμφοιτητή, τον Ευθύμιο Τσίγκα που είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡXω. “Ο Ευθύμης είναι σήμερα μαζί μας γιατί η οικογένεια κάποιου συνανθρώπου μας στη Γαλλία του έκανε πριν 2 χρόνια ένα δώρο ζωής, δωρίζοντας τα όργανά του. Έτσι κατάφερε να υποβληθεί σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος” λέει ο Γιώργος Παπανικολάου “Η τεράστια περιπέτεια που πέρασε δεν χωράει να περιγραφεί σε λίγες γραμμές”.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας:

Με τον κύριο που βλέπετε στη φωτογραφία γνωριζόμαστε πια 25 ολόκληρα χρόνια.
Γνωριζόμαστε από το πρώτο έτος στη Νομική, περάσαμε παρέα τα όμορφα φοιτητικά μας χρόνια και μαζί από τότε πορευόμαστε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Μαζί στους κοινούς αγώνες, μαζί στα πρώτα μας επαγγελματικά βήματα, δίπλα ο ένας στον άλλο και στα ευχάριστα, προπάντων όμως στα δύσκολα.
Είμαστε αδέρφια με τον κύριο που βλέπετε δίπλα μου.
Ο Ευθύμης είναι σήμερα μαζί μας γιατί η οικογένεια κάποιου συνανθρώπου μας στη Γαλλία του έκανε πριν 2 χρόνια ένα δώρο ζωής, δωρίζοντας τα όργανά του.
Έτσι κατάφερε να υποβληθεί σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος.
Η τεράστια περιπέτεια που πέρασε δεν χωράει να περιγραφεί σε λίγες γραμμές.
Έδωσε, μαζί με την σύζυγό του την Άννα και την οικογένειά του μια πολύ δύσκολη και επίπονη μάχη ζωής και την κέρδισε.
Ο Ευθύμης βρέθηκε σήμερα στη Γλυφάδα – ως αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡΧΩ – για να στείλουμε μαζί ένα ισχυρό μήνυμα παντού, υπέρ της δωρεάς οργάνων, που μπορεί να σώσει – και σώζει – ζωές.
Σήμερα είναι Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων και το Δημαρχείο μας φωτίζεται πράσινο για να εκπέμψουμε παντού αυτό το μήνυμα αγάπης και προσφοράς, το μήνυμα για τη δωρεά οργάνων.
Το μήνυμα ότι στην Ελλάδα πρέπει καθημερινά να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπορέσουν έτσι να σωθούν και να λυτρωθούν, με την συνδρομή των σπουδαίων επιστημόνων μας, ακόμη περισσότεροι συνάνθρωποί μας.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.