Γκρουπ Ελλήνων τουριστών, οι περισσότεροι εμβολιασμένοι, βρέθηκαν με Covid στην Ιταλία




Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας καθώς σε ένα λεωφορείο από την Ελλάδα με 26 τουρίστες οι 23 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ενώ όλοι είχαν πιστοποιητικό και οι περισσότεροι εμφανίζονταν εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Corriere della Sera η επιχείρηση για την επιβεβαίωση της νόσησης με απανωτά τεστ και η απομόνωση των κρουσμάτων ήταν άμεση καθώς οι αρμόδια αρχή κινήθηκε γρήγορα. Το γκρουπ είχε προορισμό τη Βενετία.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου, όταν γύρω στις πέντε η ώρα ένα λεωφορείο τουριστών από την Ελλάδα μπήκε στην πλατεία Piazzale Giustiniani στο Μέστρε. Δύο από αυτούς είχαν δείξει τα πρώτα συμπτώματα και το γκρουπ αποφάσισε να κάνει τεστ στο φαρμακείο. Αμέσως 18 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί.

Οι Ιταλοί εφάρμοσαν τα πρωτόκολλα και απομόνωσαν το γκρουπ σε χρόνο ρεκόρ. «Έγινε ταυτόχρονη ιχνηλάτηση, επιδημιολογική, διαγνωστική, απομόνωση και κλινική εργασία», εξήγησαν οι αρμόδιοι στα ΜΜΕ.



Ένας γιατρός και μια νοσοκόμα επιβιβάστηκαν προστατευμένοι από την πλήρη προστατευτική  στολή στο λεωφορείο και εξήγησαν στους επιβάτες ότι θα πρέπει να παραμείνουν εκεί, να συμπληρώσουν ένα μητρώο με χρήσιμες πληροφορίες και να υποβληθούν σε περισσότερα τεστ.

Μετά από δεύτερο και τρίτο γύρο τεστ, ταχείας τρίτης γενιάς και μοριακών, 23 τουρίστες επιβεβαιώθηκαν θετικοί στον Covid. Και οι 26 είχαν στην κατοχή τους το Green Pass και οι 24 εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μία δόση.

Η Υπηρεσία Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας εντόπισε τις επαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι τουρίστες βρήκαν κατάλυμα χάρη στην παρέμβαση του τοπικού κέντρου επιχειρήσεων. Το βράδυ, το ξενοδοχείο Covid φιλοξένησε 8 ταξιδιώτες, ενώ 16 μεταφέρθηκαν στο κοινοτικό νοσοκομείο στο Noale και 2, προσωρινά, στο πνευμονολογικό στο Dolo.

«Πρόκειται για δραστηριότητες που ασκούμε καθημερινά, αλλά που χθες μας δοκίμασαν γιατί για πρώτη φορά βρέθηκαν σε ένα μεγάλο και ξαφνικό γκρουπ. Με την πρόσθετη πολυπλοκότητα της καθησυχασμού των ξένων που βρίσκονται εκτός της χώρας τους», εξήγησε στην Corriere della Sera ο γενικός διευθυντής της υγειονομικής περίθαλψης Edgardo Contato. Πηγή: Corriere della Sera

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.