Βραβεύθηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ απόφοιτοι της Γλυφάδας




Συγκίνηση, περηφάνια, χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς, κυρίως από τους περσινούς αποφοίτους που αντίκρισαν ξανά τους καθηγητές τους και τους φίλους με τους οποίους μοιράστηκαν επί χρόνια τα ίδια θρανία. Δύο βραδιές μοναδικές και αξέχαστες, μαζί με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου που καμάρωσε, χειροκρότησε και βράβευσε τα παιδιά της πόλης, τους αποφοίτους των σχολείων που τώρα είναι φοιτητές και έχουν ανοίξει τα φτερά τους για τα ψηλότερα σκαλοπάτια της γνώσης. Καθώς πέρσι δεν έγινε λόγω πανδημίας η καθιερωμένη εκδήλωση αποφοίτησης, φέτος πραγματοποιήθηκαν δύο, για τα έτη 2020 και 2021, στο μεγαλύτερο γήπεδο της πόλης, το ανακαινισμένο ΔΑΚ που έλαμπε κι αυτό, όπως και τα πρόσωπα όλων.

Εκτός από τους επαίνους που δόθηκαν, αναδείχθηκαν με δημόσια κλήρωση και 65 παιδιά από κάθε βραδιά (130 συνολικά) τα οποία κέρδισαν από ένα εξαήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι σε Βέλγιο και Γαλλία, με έξοδα του Δήμου Γλυφάδας. Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες, αλλά αναβάλλεται για τους πρώτους μήνες του νέου έτους, κορονοϊού επιτρέποντος. «Πολλούς από εσάς, σας ξέρω από το Δημοτικό και είμαι πολύ περήφανος, όπως και οι γονείς και οι καθηγητές σας για την πρόοδο που έχετε κάνει. Σας αξίζουν διπλά συγχαρητήρια, διότι κατορθώσατε υπό πολύ δύσκολες και αντίξοες για όλους μας συνθήκες, να φέρετε αυτό το αποτέλεσμα. Τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Θα χαιρόμαστε πάρα πολύ να μαθαίνουμε τα νέα για την πορεία σας και θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε χρειαστείτε.

Εκτός από τους γονείς σας είμαστε και εμείς εδώ», είπε απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του αναφέρει: «Έπρεπε να δείτε τα χαμόγελα και τη συγκίνηση ! Των πρωτοετών φοιτητών, που βραβεύσαμε για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Των δευτεροετών φοιτητών, που επίσης βραβεύσαμε, αφού πέρυσι λόγω των συνθηκών με τον κορονοϊό δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη σχετική εκδήλωση. Των γονιών τους. Και τη δική μας φυσικά ! Η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων από τα σχολεία της Γλυφάδας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έγινε σε πολύ ζεστό κλίμα και με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Ταυτόχρονα αναδείξαμε μέσω κλήρωσης 130 τυχερούς (65 για την κάθε χρονιά επιτυχόντων), που θα συμμετάσχουν σε εξαήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο Βέλγιο και τη Γαλλία, με δαπάνες του Δήμου Γλυφάδας. Τους ενημερώνουμε ότι λόγω της έξαρσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της εμφάνισης νέας μετάλλαξης, το ταξίδι δεν θα γίνει το Δεκέμβριο, όπως είχαμε προγραμματίσει, αλλά με το νέο έτος, μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους, καθώς και στους δασκάλους και τους καθηγητές τους ! Ευχαριστώ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περικλή Δορκοφίκη και τους εργαζομένους του Δήμου μας για την εξαιρετική προσπάθεια και στις δύο εκδηλώσεις βράβευσης των παιδιών μας. Καλή δύναμη στους μαθητές της τρίτης Λυκείου των σχολείων της πόλης μας και καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς ! Θα είμαστε εκεί του χρόνου τέτοιες μέρες, να τους βραβεύσουμε και να τους χειροκροτήσουμε όλοι μαζί».«Εσείς είστε εκείνοι που θα πάτε τον τόπο μπροστά και θα μας βγάλετε από τις παθογένειες και τα προβλήματα. Είμαστε περήφανοι για σας, σας καμαρώνουμε, σας εμπιστευόμαστε και θα είμαστε δίπλα σας να σας στηρίζουμε και στα επόμενα βήματά σας», είπε στους νέους φοιτητές ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, με του οποίου τη φροντίδα και την προσωπική επιμέλεια πραγματοποιήθηκαν οι δύο μοναδικές αυτές εκδηλώσεις που άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.