Αυτό είναι το νέο ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων
Τις αλλαγές στο ωράριο προσέλευσης στο Δημόσιο αποκαλύπτει το Newsbomb.gr – Τι αλλάζει για τα εμπορικά καταστήματα

Συγκεκριμένα τα πέντε «κύματα» στα οποία θα προσέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με αποφάσεις που θα πάρουν οι διευθύνσεις προσωπικού με βάση και τις οικογενειακές ανάγκες θα είναι:

Το πρώτο κύμα στις 7 το πρωί
Το δεύτερο κύμα στις 7:30 το πρωί
Το τρίτο κύμα στις 8 το πρωί
Το τέταρτο κύμα στις 8:30 το πρωί
Το πέμπτο κύμα στις 9 το πρωί
Όπως εξηγούσαν αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr αυτό που θα αλλάξει, επίσης, είναι ότι πλέον θα υπάρξει ποσοτικοποίηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων όσον αφορά την ένταξή τους στα πέντε «κύματα» αφού με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να διαλέγουν στην αρχή κάθε έτους αν επιθυμούν να προσέρχονται στις 7, στις 8 ή στις 9 το πρωί χωρίς, όμως, να υπάρχει ποσοτικοποίηση.

Το μέτρο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα νέα μέτρα θα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, το απόγευμα.Τι αλλάζει με τα καταστήματα και το ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Το πρωί της Παρασκευής διευκρινίστηκε ότι βάσει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν από Δευτέρα να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο που θα ξεκινά στις 10 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 9 το βράδυ καθώς, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας δεν επιβάλλεται νομοθετικά και είναι ζήτημα των εμπορικών συλλόγων και επιλογής των επιχειρηματιών το πώς θα το εφαρμόσουν.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στους χώρους εργασίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 7 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 9:30.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.
Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.
Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο
Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. «Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε ο πρωθυπουργός
Και πέμπτον, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.