Ανακαλείται μίγμα μπαχαρικών για ψησταριά με γλουτένη
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής  Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ- MIX FOR BARBEQUE» με την επωνυμία ANATOLI, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024 και αριθμό παρτίδας LOT.

5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων, που  συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ  Α.Β.Ε.Ε., με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, οδός Ρ. Φεραίου 32 και Ψυχάρη. 

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών,  της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου  διαπιστώθηκε περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία  ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των  συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της  συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.   Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παραπάνω, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.