Άλιμος: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Τάκη Τάγκαλου «15 Ζωές»




Στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν», ο Αλιμιώτης ποιητής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Τάκης Τάγκαλος, παρουσίασε το πρώτο του μυθιστόρημα «15 ζωές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Νίκος Αλβανός, ενώ το βιβλίο προλόγισαν ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και η συγγραφέας Ελένη Φωτίου. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η Βίλη Σωτηρίου (ηθοποιός, συγγραφέας) και η Κέλλυ Σταμουλάκη (συγγραφέας, σκηνοθέτης).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μελοποιημένους στοίχους του Τάκη Τάγκαλου ερμήνευσε η Τέτη Ρενέζη, σε μουσική επένδυση από τον Απόστολο Κορδελά, ενώ χόρεψαν μέλη του συλλόγου εκτελωνιστών Δήμου Αλίμου.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου Στέφανος Διαμαντής. Πηγή: Foni Tou Alimou

Τι μπορεί να συνδέει έναν επιχειρηματία με μία υπάλληλο ενός περιπτέρου και με έναν οδηγό ταξί; Έναν ζητιάνο με μία κομμώτρια και με μία κοινωνική λειτουργό; Μια πωλήτρια με έναν δικηγόρο και μία νηπιαγωγό; Μία διευθύντρια τραπέζης, με έναν υδραυλικό και έναν γιατρό; Μία εργάτρια με μία …μάγισσα και έναν προσωπικό γυμναστή; Φαινομενικά καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος, που εισχωρεί στις ζωές τους και τις παρακολουθεί. Είναι οι 15 ζωές που διασταυρώνονται, μέσα από 15 διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες συνήθως ξεκινάνε από το παρελθόν, φτάνουν στο σήμερα και συνεχίζονται στο μέλλον. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον συνδετικό κρίκο, που δεν είναι άλλος από ένα ταπεινό χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, το οποίο αλλάζει συνεχώς χέρια και μας «διηγείται» τις ιστορίες των «κατόχων» του. 15 αυτοτελείς ιστορίες, κάποιες με καθαρά ερωτικό περιεχόμενο, άλλες με κοινωνικό, βάζοντας τον αναγνώστη στις ράγες μιας «λύσης» ανακούφισης, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανατρέπεται! Ορισμένες ιστορίες περιγράφουν την ψυχολογική κατάσταση του ήρωα ή της ηρωίδας, πριν από τη λήψη μιας απόφασης που θα κρίνει και την πορεία της ιστορίας. Επίσης, το στοιχείο του χιούμορ εμφανίζεται σε ορισμένες εξ αυτών, κυρίως για να χαλαρώσει τον αναγνώστη, παρά για να οδηγήσει την ιστορία σε άλλα μονοπάτια.
15 αυτοτελείς ιστορίες, που όμως μπορεί και να μην είναι τελικά αυτοτελείς, όπως και το τέλος του βιβλίου, μπορεί να μην είναι το οριστικό.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.