Άλιμος: Ασφαλείς σχολικές διαβάσεις




Κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν στην χρήση του κοινού οι πρώτες τρεις (3) ασφαλείς σχολικές διαβάσεις επί της οδού Υψηλάντου, για τους μαθητές των παρακείμενων σχολικών μονάδων (2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Νηπιαγωγείο, Γεννάδιος Σχολή).
“Στόχος μας, να διευκολυνθούν οι πεζοί μαθητές, αλλά και εν γένει οι πολίτες (γονείς, εκπαιδευτικοί κ.λπ.) που καθημερινά διέρχονται από τα σημεία αυτά και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με οχήματα που, δυστυχώς, δεν σέβονται ούτε τους πεζούς, ούτε τους κανόνες ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης
“Αντίστοιχες διαβάσεις σταδιακά θα δημιουργηθούν και περιμετρικά από πολλές σχολικές μονάδες, που επίσης η συχνή διέλευση οχημάτων μπορεί να προκαλέσει κινδύνους και προβλήματα. Ενδεικτικά, η επόμενη σχολική διάβαση πρόκειται τις επόμενες μέρες να κατασκευαστεί στην οδό Βρεττάκου, ανάμεσα στο 10ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Διευκρινίζουμε ότι οι κατασκευές αυτές δεν αποτελούν “σαμαράκια” και δεν επιτρέπεται να κατασκευάζονται σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, αλλά μόνον γύρω από σχολικές μονάδες. Η κατασκευή “σαμαριών” δεν μπορεί να υποκαταστήσει την σωστή οδηγική συμπεριφορά, τον σεβασμό προς τους πεζούς, την προσοχή στην οδήγηση κ.ο.κ.

Για αυτό, και με την ευκαιρία αυτή, παρακαλούμε για άλλη μία φορά όλους τους οδηγούς να προσέχουν ιδιαίτερα τους πεζούς και να τους δίνουν προτεραιότητα, ιδίως μάλιστα όταν κυκλοφορούν κοντά και γύρω από σχολικές μονάδες και άλλους χώρους με παιδιά.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.