Άγιος Δημήτριος: Aνακοίνωση της παράταξης “ΜΕΤΕΧΩ”




Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αήθη συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου της παράταξης Νέα Πνοή Προοπτική απέναντι σε γυναίκα και δημοτική σύμβουλο που εκλέχθηκε με την ιδια παράταξη.
Οι απαράδεκτες σεξιστικές και υποτιμητικές εκφράσεις του συγκεκριμένου σύμβουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που διαβάσαμε αλλά και εκτέθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο) εναντίον της – επειδή εξέφρασε ελεύθερα την άποψη της που ήταν διαφορετική από του ίδιου – είναι απολυτα καταδικαστέες .
Ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών η ελευθερία λόγου και έκφρασης αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα και βασικές αρχές της δημοκρατίας .
Οι σεξιστικές και υποτιμητικές εκφράσεις παραπέμπουν σε φασίζουσες και ολοκληρωτικές αντιλήψεις και νοοτροπίες.
Είναι καθήκον μας, να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να αναδείξουμε τους υπεύθυνους που τα καταπατούν, να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας, γυναίκες αλλά και άνδρες, που πέφτουν θύματα υποτιμητικης και σεξιστικής συμπεριφοράς.
Καλούμε τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή – προοπτική (αλλά και όλων των δημοτικών παρατάξεων) να καταδικάσουν την πράξη του συγκεκριμένου συμβούλου .
Η χυδαιότητα και ο σεξισμός δεν θα αποτρέψουν τις γυναίκες από τον αγώνα τους για ίση συμμετοχή στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην οικογένεια.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.