Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου η τελετή αδελφοποίησης Αλίμου – Κυθήρων




Η επίσημη τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Αλίμου και Κυθήρων, θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. Θα προηγηθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Η πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Άλιμος: Η «Κυθηρούπολη» της Αττικής

Οι σχέσεις των Κυθήρων με τον Άλιμο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες ήδη από το 1950 και μετά, όπου οι Κυθήριοι αποτελούν ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας και συμβάλουν σημαντικά στον πολιτισμό και την τοπική οικονομία. Η δραστηριότητα των Κυθηρίων στον Δήμο Αλίμου, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιοχή και οι προσπάθειες αυτών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής είναι αξιέπαινες, με αποκορύφωμα αυτών, τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, που φέρει το όνομα της προστάτιδος και πολιούχου της νήσου των Κυθήρων, το Μουσικό Λύκειο Αλίμου καθώς και το κτήριο του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής.

Η ευρύτερη περιοχή «Κυθηρίων Αλίμου» ή «Κυθηρούπολη» έχει καταστεί εδώ και δεκαετίες ένα μοναδικό τοπόσημο για όλους τους Κυθηρίους της Αττικής, που είναι αρκετές χιλιάδες. Κορυφαία ετήσια εκδήλωση, μεταξύ των πολλών με κυθηραϊκό πρόσημο, που λαμβάνει χώρα στον Ι.Ν. Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας Αλίμου είναι η κοπή πίτας όλων των κυθηραϊκών σωματείων της Αττικής (8 συνολικά) που συγκεντρώνει πλήθος Κυθηρίων από την Αττική αλλά και από τα Κύθηρα αλλά και η ετήσια εορτή της Μυρτιδιώτισσας, στις 24 Σεπτεμβρίου.



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου η τελετή αδελφοποίησης Αλίμου – Κυθήρων

  • 25/10/2021 at 6:05 μμ
    Permalink

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ – ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.