Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας: Έξω από σχολείο στη Βουλιαγμένη είχε κλαπεί το λευκό Peugeot (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Έξω από σχολείο στη Βουλιαγμένη κλάπηκε το λευκό αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot, που ενεπλάκη στο επεισόδιο με πυροβολισμούς στην οδό Μάρνη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 35χρονος άντρας, αλβανικής καταγωγής, έκλεψε το όχημα από μία μητέρα που πήγε στις 8.00 το πρωί της Παρασκευής να αφήσει το παιδί της στο σχολείο. Στη συνέχεια, κινήθηκε προς το κέντρο της Αθήνας. Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου ενημέρωσε την Αστυνομία δίνοντας τα χαρακτηριστικά του οχήματος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέσω gps οι αστυνομικοί είχαν εικόνα για τις κινήσεις του οχήματος.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αναζητήσεις και εντόπισαν το όχημα να κινείται στην πλατεία Βάθης. Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, ο 35χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ναρκωτικά και κλοπές. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί σε ποια εγκληματική ενέργεια σκόπευε να χρησιμοποιήσει το όχημα που έκλεψε από τη μητέρα παιδιού στη Βουλιαγμένη.

Η καταδίωξη, ο εμβολισμός και ο πυροβολισμός – Το χρονικό
Ήταν 8.45 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διέκριναν ύποπτες κινήσεις και καταχώρησαν στο πληροφοριακό τους σύστημα τις πινακίδες κυκλοφορίας του λευκού οχήματος. Τότε διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο έχει κλαπεί από την Αθήνα και σήμανε συναγερμός. Αμέσως έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος, ωστόσο, ανέπτυξε ταχύτητα στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, οι οποίοι είχαν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.



Τα πράγματα ξέφυγαν κατά την καταδίωξή του, καθώς υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς διερχόμενων οδηγών και πεζών. Τα περιθώρια ελιγμών εντούτοις για τον οδηγό του αυτοκινήτου ήταν περιορισμένα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βάθη.

Στη συμβολή των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος εμβόλισε μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με δυο αστυνομικούς τους οποίους έριξε στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια, αστυνομικοί περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, τότε ο οδηγός του Peugeot επιχείρησε να πατήσει με το αυτοκίνητο έναν από τους αστυνομικούς (σύμφωνα τουλάχιστον με αστυνομικές πηγές). Τότε ήταν που ένας από τους αστυνομικούς τον πυροβόλησε τρεις φορές, με τη μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο πόδι.

Ο τραυματίας παρέμεινε για αρκετή ώρα αιμόφυρτος στην άσφαλτο, μέχρι να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρίσκονται στο νοσοκομείο και θα του πάρουν κατάθεση όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει.

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας.Πηγή: Ευδοκία Μύτιλη

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο και ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος έχει τραυματιστεί στα χέρια και στα πόδια από το χτύπημα του οδηγού του κλεμμένου οχήματος στην προσπάθειά του να διαφύγει. Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.