Πώς «βούλιαξε» το λεωφορείο κάτω από τη γέφυρα στην Ποσειδώνος (VIDEO)




Το λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα, άρχισε να «βυθίζεται» στα νερά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό. Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. μεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».



Όπως περιγράφει στο iefimerida.gr ο Κωνσταντίνος Σιορίκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. «Τα φαινόμενα ήταν έντονα. Ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε προκειμένου να σηκώσει την ανάρτηση του οχήματος το οποίο το ανυψώνει 8-10 πόντους προκειμένου να μην εισέλθουν μέσα τα νερά, καθώς πρόκειται για λεωφορείο χαμηλού δαπέδου. Ξαφνικά προκλήθηκε χείμαρρος με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας και να προκύψουν αυτές οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Σιορίκη «θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στην αλληλεγγύη που έδειξαν οι επιβάτες, αλλά και στην συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος παρέμεινε ψύχραιμος και παρά τις υποδείξεις κάποιων να παραμείνουν μέσα στο λεωφορείο, έδωσε άμεσα εντολή να αποβιβαστούν όλοι προλαβαίνοντας τα χειρότερα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.