Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Tάσος Κουράκης




Έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Κυριακής και σε ηλικία 73 ετών, ο Θεσσαλονικιός Τάσος Κουράκης, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο Τάκης Κουράκης ήταν Έλληνας πολιτικός, πανεπιστημιακός και πρώην υφυπουργός Παιδείας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αποφοίτησε από το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης και ήταν πτυχιούχος και διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

Είχε διατελέσει αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ στο εργαστήριο γενετικής και είχε ειδικότητα του παιδιάτρου, χωρίς όμως να ασκεί την ιατρική ως επάγγελμα. Εδώ και 27 χρόνια ασχολείτο αποκλειστικά με τη διδασκαλία και την έρευνα, μετεκπαιδεύτηκε στην Σκωτία, Αγγλία και Ολλανδία, στην κυτταρογενετική, στην προγεννητική διάγνωση και στη συμβουλευτική γενετική.

Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.



Η ανάρτηση του Γιάννη Μυλόπουλου

“Υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υφυπουργός Παιδείας και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Δεν θα ξεχάσω ότι υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος που με επισκέφθηκε στην πρυτανεία του ΑΠΘ τον Ιανουάριο του 2013 για να με ενημερώσει για τα σημαντικά ευρήματα του Μετρό στη Βενιζέλου. Με έναν τρόπο υπήρξε αυτός που με μύησε στην υπόθεση των Αρχαίων του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Θλίψη, μόνο θλίψη για την απώλεια ενός τέτοιου ανθρώπου της δημόσιας προσφοράς, που είχε τόσα ακόμη να ζήσει και τόσα ακόμη να δώσει…

Καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα, Τάσο!”. Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.