Ομάδα Γυναικών Αλίμου: Εκδήλωση – συζήτηση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών




Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας σας καλεί την Κυριακή 17 Οκτώβρη 2021 στις 11πμ στο θέατρο ‘Μαίρη Αρώνη’ (Ελ. Βενιζέλου 14, Πλατεία Καραΐσκάκη, Άνω Καλαμάκι) στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και αυτονομία της σχολικής μονάδας σημαίνει κατηγοριοποίηση των σχολείων και καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.»

Με κλειστά σχολεία, μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση ψήφισε ένα ακόμα νόμο για την εκπαίδευση,  που χτυπά ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Προσπαθώντας να αποφύγει αγωνιστικές αντιδράσεις και να εξαπατήσει την εκπαιδευτική κοινότητα μιλάει δήθεν για «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.



Με την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, που είναι ο πυρήνας αυτού του νόμου το κράτος απαλλάσσεται από την υποχρέωση να παρέχει εξίσου ένα επίπεδο μόρφωσης σε όλα τα παιδιά.

Με τον όρο «αξιολόγηση» εννοούν τον έλεγχο των σχολικών μονάδων με κριτήρια «μάνατζμεντ» που αφορούν την αποδοτικότητά τους σύμφωνα με τους όρους που θα θέτουν οι επιχειρηματίες-χορηγοί για την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους. Κατ’ επέκταση ηαξιολόγηση των σχολικών μονάδων συνεπάγεται και ατομικό έλεγχο των εκπαιδευτικών για το κατά πόσο εφαρμόζουν το ρόλο του «μάνατζερ».

Ό,τι τερτίπια και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση, όσες εύηχες λέξεις και αν χρησιμοποιήσει για το νομοσχέδιο, δεν μπορεί να κρυφτεί η δυσοίωνη προοπτική για τη μόρφωση, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Η “αναβάθμιση του σχολείου”, η “αυτονομία”, η “ελευθερία επιλογής”, η “αξιολόγηση”, σημαίνουν στην πραγματικότητα ένταση των ανισοτήτων και των κατηγοριοποιήσεων, προδιαγραφή του μέλλοντος του παιδιού με βάση την «τσέπη» της οικογένειας και τις κάθε φορά ανάγκες της «αγοράς εργασίας».

Σήμερα, τον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη λογική του κόστους, της επιχειρηματικότητας και των χορηγιών στην εκπαίδευση.

Δεν ανεχόμαστε να μπαίνουν στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

                                              ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ                 

(Σε περίπτωση που δεν είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΠΕΑΕΑ, Δωδεκανήσου 57)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.