Οι Λαϊκές Αγορές του Παλαιού Φαλήρου στο σύστημα συγκέντρωσης & διαχείρισης βιοαποβλήτων




O Δήμος Παλαιού Φαλήρου, προχώρησε στην ένταξη των τριών λαϊκών αγορών του Παλαιού Φαλήρου στο σύστημα συγκέντρωσης και διαχείρισης βιοαποβλήτων, με στόχο την αύξηση της ποσότητας και της ποιότητας των απορριμμάτων που οδηγούνται για ανακύκλωση. Η ανταπόκριση των πωλητών των λαϊκών αγορών της πόλης στην δράση ήταν εξαιρετική ενώ είχε προηγηθεί από στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου διανομή σε όλους τους πάγκους σχετικού ενημερωτικού υλικού καθώς και σακουλών συγκέντρωσης των βιοαποβλήτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχετικό ρεύμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων έχουν ενταχτεί ήδη super market και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ με την σημερινή επέκταση της δράσης, αυξάνονται σημαντικά τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την πόλη.

Στην πρώτη ημέρα της δράσης, παρόντες ήταν οι: • Σταύρος Μελάς , Πρόεδρος Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής• Χάρης Πασβαντίδης , Προϊστάμενος Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής• Δημήτρης Μουλιάτσος, Πρόεδρος Παννατικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών• Δημήτρης Μητρέλλος , Αντιδήμαρχος Πόλης , Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Τονίζεται, ότι άμεσα στο σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν συμμετέχουν για διάφορους λόγους ενώ πάγια στόχευση της Δημοτικής Αρχής αποτελεί και η ένταξη των νοικοκυριών στην συγκεκριμένη δράση.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαριστεί από την πλευρά του όλους τους επαγγελματίες «για την άμεση και θετική τους ανταπόκριση στην προσπάθεια» και τονίζει ότι «μόνο με τους πολίτες αρωγούς και συμμάχους μπορεί να πετύχει η κάθε δράση και σίγουρα αυτό ισχύει πολύ περισσότερο και για την ανακύκλωση».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.