Ο Δήμος Αλίμου επικεφαλής προγράμματος για την απασχόληση και την εύρεση εργασίας σε νέους ανθρώπους




Την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη από κοντά αλλά και μέσα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Alimos: Greek Riviera’s Blue Diamond», είχαν οι εταίροι του προγράμματος “Encouraging young people to build a better Europe – IN NEET”, στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής, ο δήμος Αλίμου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν”, συμμετείχαν οι εταίροι του προγράμματος: Δήμος Αλίμου, Ayuntamiento de Santa Pola (Ισπανία), Associazione 2050 (Ιταλία), Youth Center Velenje, culture and education (Σλοβενία), Δήμος Αθιένου (Κύπρος), Asociatia Se Poate (Ρουμανία), Dica Onlus (Ιταλία) και Sdruzhenie Yuni Partners (Βουλγαρία).

Ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία καναλιών και κοινωνικών χώρων για την επανένταξη των ΝΕΕΤ (αυτούς που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης) στην κοινωνία, ειδικά εκείνων που είναι αποθαρρυμένοι και μακροχρόνια άνεργοι. Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες (εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια, συζητήσεις κτλ) που θα λάβουν χώρα στοχεύουν στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων/ΝΕΕΤ στα κοινά και στην ενίσχυση των δημοκρατικών ικανοτήτων.

Αυτά τα κανάλια θα λάβουν υπόψη όλες τις πολιτικές και τις ευκαιρίες της ΕΕ που καθορίζονται για την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των νέων. Ενώ οι NEET θα είναι οι κύριοι δικαιούχοι του έργου, οι βασικοί «παίκτες» θα είναι οι νέοι πολίτες και οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ενθαρρυνθούν να συμμετάσχουν, να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις και τις ανάγκες τους και να συμβάλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με θέματα που επηρεάζουν κοινωνική ενσωμάτωση.



Εκπρόσωποι ελληνικών Υπουργείων, Επιμελητηρίων και Πανεπιστημίων παρείχαν πληροφορίες για το πώς θα συμβάλουν οι φορείς στην επίτευξη των στόχων του έργου.

“Eίναι σε εξέλιξη η συνάντηση που έχουμε εδώ στη χώρα μας με τους εταίρους μας από διάφορες πόλεις και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους οποίους κουβεντιάζουμε για την απασχόληση και την εύρεση εργασίας σε νέους ανθρώπους, τη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή και γενικά τη ζωντανή, ισότιμη και δραστήρια συμμετοχή της νέας γενιάς στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι” είπε στο notia.gr, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης (βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών), Ευάγγελος Κακκαβής (γενικός γραμματέας του δήμου Αλίμου), Νίκος Λεβετσοβίτης (Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, πρόεδρος ΓΚΟΛΦ Δήμου Γλυφάδας και μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών) και Αλέξανδρος Καλομοίρος (Σύμβουλος επιχειρήσεων – οικονομολόγος)

Το παρών έδωσε ο βουλευτής του Νοτίου τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Υπεύθυνος για το πρόγραμμα από πλευράς του δήμου είναι ο γενικός γραμματέας Ευάγγελος Κακκαβής. Τις ομιλίες που έγιναν στο “Κάρολος Κουν” παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι: Αναστασία Σιμητροπούλου, Δώρα Σύρμα, Αρτέμης Καραμολέγκος, Νίκος Αλεξόπουλος και Χρυσόστομος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Μαριόλης, Γιάννη Βέργης, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, Γιάννης Πέτσας, Χρήστος Γκιόλιας, Βαγγέλης Ευαγγελίου, Εύη Δουδωνή, Μαρία Ξένου, Γεωργία Παπά, Δανάη Νικολάτου και μαθητές. Στην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν η διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, Ουρανία Ζαχαροπούλου, η Καλλιόπη Χάλαρη και η Άννα Αμπελιώτη.

Ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο της πόλης, ενώ οι φιλοξενούμενοι την Παρασκευή θα ξεναγηθούν στην Ακρόπολη και θα επισκεφθούν το Μουσείο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.