Καλλιθέα: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τα σκουπίδια που έχουν πνίξει την πόλη (VIDEO)




Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καλλιθέας καθώς έχουν γεμίσει οι κάδοι και οι δρόμοι από σκουπίδια. Ο πρόεδρος εργαζομένων δήμου Καλλιθέας Ραφαήλ Μηλιώνης αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον δήμο εδώ και δύο χρόνια πληρώνουν από την τσέπη τους τα μέσα ατομικής προστασίας.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα
«Εμείς δεν προτάσσουμε μόνο την αποζημίωση όπως οφείλει ο δήμαρχος να δώσει. Δηλαδή του 2020, του 2021 όπου ο διαγωνισμός σας ενημερώνω ότι δεν έγινε ακόμα. Είπαμε εν μέσω κορονοϊού εκτιμώντας την κατάσταση της υγειονομικής βόμβας να βάλουμε όλοι πλάτη να μαζευτεί το σκουπίδι, να είναι ο κόσμος ασφαλής. Αλλά ο δήμαρχος έχει να μας δεχθεί από τον Ιούνιο. Ζητά με στο δήμαρχο να μας δώσει τα μέσα ατομικής προστασίας να βγουν έξω οι άνθρωποι να δουλέψουν. Δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς εντολή στους εργαζόμενους μας να βγουν χωρίς μάσκα και γάντια για δουλειά», σημείωσε. Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN:

H δήλωση του δημάρχου, Δημήτρη Κάρναβου: “Παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης και τον συγκεκριμένο οδικό χάρτη που έχουμε δώσει για την ικανοποίηση των νομίμων και μόνο αιτημάτων των εργαζομένων, το σωματείο των εργαζομένων επανήλθε προβάλλοντας νέα μαξιμαλιστικά αιτήματα. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα συνεχίζονται για 10η ημέρα παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται στη δημόσια υγεία. Η διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα μέσα για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Συγκαλούμε σήμερα, έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αναμένοντας όλα τα μέρη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.”

«Υπεύθυνος ο δήμαρχος», καταγγέλλει η «Προοπτική ζωής» για τα βουνά σκουπιδιών



«Η αποτυχία του Δημάρχου κ. Κάρναβου να χορηγήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους για τα έτη 2020 και 2021 είναι η αιτία που η πόλη μας γέμισε με «βουνά» από σκουπίδια», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Προοπτική Ζωής», στην Καλλιθέα, του Κώστα Ασκούνη, με αφορμή τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους κάδους.

«Ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, φόρμες, γάντια, κ.ά.) είναι άκρως απαραίτητα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

Η προσπάθεια του Δήμαρχου, με ανακοίνωσή του, να επιρρίψει τις ευθύνες στους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη όταν μάλιστα ο Σύλλογος των Εργαζομένων, σε ένδειξη καλής θέλησης, πήρε απόφαση για τον καθαρισμό του χώρου της παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Όταν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος παρουσιάζει ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 6,1 εκατ. € το 2020 και 4,5 εκατ. € το 2021, από τη φορολόγηση των πολιτών μέσω των Δημοτικών Τελών, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία η επίκληση του Δημάρχου που ζητάει διακανονισμό για το 2022.

Την ανικανότητα, την αλαζονεία, τα λάθη και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να την πληρώνουν οι πολίτες που βιώνουν την άθλια εικόνα της πόλης και οι εργαζόμενοι που δικαίως διεκδικούν τα αυτονόητα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.