Γλυφάδα: Το πιο ωραίο δημόσιο μπαλκόνι βρίσκεται στην Αιξωνή (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Μια πλατεία υψηλής αισθητικής δημιουργήθηκε στο «πέταλο» της οδού Σερρών και Ιεράπετρας, στους πρόποδες του Υμηττού. Η Αιξωνή έχει πλέον το δικό της «μπαλκόνι με θέα», δημόσιο, προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ένα σημείο για ρομαντικούς περιπάτους, ξέγνοιαστα διαλείμματα, ωραίες φωτογραφίσεις. Ένα καταφύγιο για όλους. Με σχεδιασμό και φροντίδα η δημοτική αρχή έκανε πάλι τη διαφορά. Η καινούργια πλατεία και ο περιβάλλων χώρος, με κυβόλιθους και φωτιστικά τελευταίας γενιάς, δίνουν το στίγμα μιας πόλης πανέμορφης που εκτείνεται από το βουνό ως τη θάλασσα και υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη με δημιουργικές παρεμβάσεις και πολλή αγάπη. “Η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα. Η Γλυφάδα και ο Σαρωνικός. Μέχρι και η Αίγινα ! Όλα μπορεί να τα απολαύσει κανείς, από το πιο ωραίο δημόσιο «μπαλκόνι».

Έτσι μοιάζει η πλατεία που δημιουργήσαμε στο τέρμα της οδού Σερρών στην Αιξωνή. Ένα στολίδι στην κορυφογραμμή της πόλης, στους πρόποδες του Υμηττού. Ένα σημείο ξεκούρασης, αναψυχής, υψηλής αισθητικής αξίας, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή. Η ανάπλαση της ξεχωριστής αυτής γωνιάς της Γλυφάδας έγινε στο πλαίσιο παρεμβάσεων ανάπλασης της γειτονιάς, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο και πάλι ευχαριστούμε θερμά”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: “Με πράσινο και βιοκλιματικά υλικά, με φώτα LED τελευταίας γενιάς, με παγκάκια και σκίαστρα, με πολλές ακόμα μικρές και μεγάλες «πινελιές», φτιάξαμε ένα καινούργιο σημείο συνάντησης στην πόλη μας – και όπως μου λένε και κάποιοι φίλοι, ένα καινούργιο σημείο για υπέροχες φωτογραφίες. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα”.


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: Το πιο ωραίο δημόσιο μπαλκόνι βρίσκεται στην Αιξωνή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 07/10/2021 at 11:23 μμ
    Permalink

    Μπραβο για τα έργα. Η πλατεία Μακεδονίας στην Παπανδρέου δυστυχώς είναι μέσα στην βρώμα. Και εκεί που είναι το συντριβάνι και στις κούνιες και στην άθληση. Και παντού υπάρχουν χόρτα που δεν έχουν κοπεί πάρα πολύ καιρό. Από τότε που τελείωσαν τα έργα που δυστυχώς έγιναν χωρίς επίβλεψη υπάρχει εγκατάλειψη. Οι υπεύθυνοι που ειναι; Γιατί σε άλλα έργα του Δήμου τα πράγματα είναι πολύ καλυτερα; Καλύτερα στα πάντα.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.