“Φωνάζει ο κλέφτης”: Μία απίστευτη ιστορία σε δήμο των νοτίων προαστίων




Σκηνές από την ανεπανάληπτη ελληνική κωμική ταινία του 1965 “Φωνάζει ο κλέφτης” εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, σε παραλιακό δήμο. Ο “κλέφτης”, γνωστός και μη εξαιρετέος, επιχειρηματίας και επικεφαλής παρακαλώ της αντιπολίτευσης (κατάφερε να πείσει το κυβερνών κόμμα να του δώσει το οκ και να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και πήγε άπατος), με μοναδικό του στόχο το προσωπικό του οικονομικό όφελος, σε βάρος των κατοίκων της πόλης του!

Προσπάθησε να “αρπάξει” ένα μεγάλο οικόπεδο “φιλέτο”, που ο δήμος το προορίζει για τη δημιουργία κοινωφελών εγκαταστάσεων με ψευδή δήλωση ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και δεν δίστασε να επιτεθεί στους υπαλλήλους και να τους απειλήσει με αγωγές, όταν ανακάλυψαν ότι η δήλωσή του δεν ήταν αληθής. Μάλιστα ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου εξέδωσε ανακοίνωση για αυτή την τραμπούκικη ενέργεια, σε βάρος των υπαλλήλων που ανακάλυψαν το “κόλπο”!

Δικαιολογημένα λοιπόν ακούγοντας όλα αυτά ο δήμαρχος είπε: “Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι… Με λούζει κρύος ιδρώτας μόνο στη σκέψη ότι κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να πάρουν στα χέρια τους την πόλη. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει, αν είχαν κερδίσει στις εκλογές… Θα τα είχαν πάρει όλα…”

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η υπόθεση παραπέμπεται στην Ποινική Δικαιοσύνη, ώστε να αξιολογήσει τα περιγραφόμενα και να αποδώσει ευθύνες για τα ποινικά αδικήματα που θα εντοπίσει ότι έχουν τελεστεί (ενδεικτικά: απάτη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής υπεύθυνη δήλωση με χρήση, απάτη στο δικαστήριο κ.λπ.).



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.