Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ζητούνται εθελοντές για το πρόγραμμα «Αξιολογώ, Προλαμβάνω, Στηρίζω»
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντικών δημοτικών ιατρείων και στην προσπάθεια του δήμου για την ενίσχυση των υπό λειτουργεία δομών κοινωνικής στήριξης, προτίθεται να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα ανίχνευσης δεξιοτήτων ανάπτυξης «Αξιολογώ, Προλαμβάνω, Στηρίζω».
Το πρόγραμμα, η συμμετοχή στο οποίο θα είναι δωρεάν, θα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που αντιμετωπίζουν ανησυχίες ή και θέματα σχετικά με τις αναπτυξιακές τους δεξιότητες και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
Στόχος του προγράμματος θα είναι η οποιασδήποτε μορφής ανίχνευση αναπτυξιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών. Απώτερος στόχος θα είναι η στήριξη του οικογενειακού πλαισίου και η παροχή δυνατότητας κατανόησης από την οικογένεια για την σημασία ανάπτυξης των δεξιοτήτων και ικανοτήτων βάση της ηλικίας του κάθε παιδιού.

Το πρόγραμμα πρόκειται να αναλάβουν και να υλοποιήσουν εθελοντές πτυχιούχοι ή και τελειόφοιτοι εκπαιδευτικών τμημάτων Πανεπιστημίων στις ακόλουθες ειδικότητες: Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση και Παιδοψυχολογία οι οποίοι δραστηριοποιούνται, διαμένουν ή και επιχειρούν στον Δήμο μας και θα διαθέσουν μέρος από τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο τους με γνώμονα την προσφορά στο ευρύ κοινό, την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων
Εν όψει λοιπόν, του σχεδιασμού του προγράμματος καλούνται εθελοντές με τις παραπάνω ειδικότητες για να πλαισιώσουν την δράση δηλώνοντας την πρόθεση τους και την διαθεσιμότητα τους ηλεκτρονικά στο email: [email protected]


Aνδρέας Κονδύλης: Χρυσή εποχή για τον Δήμο Αλίμου με έργα 24 εκατομμυρίων ευρώ
Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X