Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον χθεσινό σεισμό στον αστικό ιστό




Ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (12/09) έντεκα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης με εστιακό βάθος 14,8 χιλιομέτρων.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφέρθηκε (Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8) στο φυσικό φαινόμενο τονίζοντας πως «δεν φοβίζει» αλλά «το παρακολουθούμε». Σημείωσε πως «μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας δεν έχουμε εστίες σεισμών (…)» γιατί το λεκανοπέδιο «είναι μια λιγότερο σεισμική περιοχή».

Ο συγκεκριμένος σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν μεταξύ Νέας Ιωνίας και Αχαρνών, σχετίζεται σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, είτε με προέκταση του μεγάλου ρήγματος της Πάρνηθας ή προήλθε από το ρήγμα της Πεντέλης. «Πάντως σε κάθε περίπτωση επειδή είναι δύσκολο τα ρήγματα να διαχυθούν στον αστικό ιστό, θεωρούμε ότι η εξέλιξη είναι πολύ καλή, και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στις περιοχές της Νισύρου, της Θήβας και της Κρήτης, είπε πως «παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.