Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος άνοιξε σήμερα το πρωί τον κύκλο επισκέψεων σε Αστυνομικά Τμήματα ξεκινώντας από τη Δυτική Αττική.

Πρώτοι σταθμοί του Υπουργού ήταν το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου. Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο Υπουργός συζήτησε με τους διοικητές των Τμημάτων και τους αστυνομικούς που τα στελεχώνουν για θέματα αστυνόμευσης των περιοχών αυτών.

«Ξεκινάω σήμερα τις επισκέψεις μου σε Αστυνομικά Τμήματα και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Ξεκινώ από τις δυτικές συνοικίες, από το Περιστέρι και τον Ασπρόπυργο» δήλωσε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Έρχομαι να δω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στην εκπλήρωση του έργου της».

Σε ό,τι αφορά στους άμεσους στόχους του Υπουργείου ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Σε διαρκή συνεργασία με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θέλουμε να ρίξουμε το βάρος στην ασφάλεια στις γειτονιές. Θέλουμε μια αστυνομία που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση. Μια αστυνομία φιλική στον πολίτη και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Σ’ αυτό είμαστε ενωμένοι. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τον Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος κάνει σπουδαίο κοινωνικό έργο».Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Οι προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα της αστυνόμευσης κατά κοινή εκτίμηση αποδεικνύουν μια βελτιωμένη εικόνα στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σκοπός μας είναι να βελτιωθεί περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων της περιοχής, και για το λόγο αυτό θα αναλάβουμε επιπρόσθετες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή την προσπάθεια σας θεωρούμε αρωγούς, ώστε να επέλθουν τα βέλτιστα αποτελέσματα».

Ακολούθως, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και στην τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, ενώ έστειλε αποτρεπτικό μήνυμα σε όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε διαδοχικά από τους Δημάρχους Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και Ασπροπύργου Νικόλαο Μελέτη για θέματα σχετικά με την εγκληματικότητα στους Δήμους τους. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, παραβατικότητας ανηλίκων και το πλαίσιο συνεργασίας της Αστυνομίας με τους δήμους σε διάφορες διοικητικές διαδικασίες. «Ο απεγκλωβισμός αστυνομικών από αυτές τις διαδικασίες θα ενισχύσει τη δύναμη κρούσης της Αστυνομίας» σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη τονίζοντας τα εξής: «Το Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στο πένθος που κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. Του Μίκη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του Μίκη της ενότητας όλων των Ελλήνων».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.