Πώς να φροντίσω την υγεία μου και την ψυχική μου ευεξία, όταν κάνω χημειοθεραπεία
Ο καρκίνος δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα, με ποικίλα προβλήματα. Επιβαρύνεται όλη η οικογένεια. Η φυσική και ψυχολογική ευαισθησία οδηγούν σε κοινωνική απομόνωση με κίνδυνο τη βαθμιαία παραίτηση από την ίδια τη ζωή. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι πολλοί καρκίνοι αντιμετωπίζονται με επιτυχία, ειδικά όταν διαγνωστούν σε πρώιμα στάδια.

Η ψυχική και φυσική/σωματική υγεία μπορεί να έχουν τεράστια επίπτωση στην πορεία της νόσου και στην ποιότητα ζωής. Ποικίλοι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες έχουν συνδεθεί με τη πορεία της μετάστασης και έχουν συνδεθεί με τη εξέλιξη του καρκίνου, όπως το στρες, η χρόνια κατάθλιψη και η έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης. 


Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)
Η άσκηση και η ψυχοθεραπεία επιδρούν ευνοϊκά στην ψυχική κατάσταση και τη διάθεσή μας. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής, με λιγότερο άγχος και κατάθλιψη, ενώ μειώνεται σημαντικά η κούραση και τα αισθήματα θλίψης ή απογοήτευσης.

Bρείτε τον κατάλληλο για εσάς ψυχολόγο στο CureCancer.gr! Θα σας βοηθήσει! Θα ζήσετε καλύτερα και περισσότερο. Αν έχετε απορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.