Νίκος Νίκας: Το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο επέστρεψε
Tα περίπτερα στήθηκαν, οι πάγκοι γέμισαν ξανά με βιβλία, τα φώτα άναψαν και οι πρώτες ουρές κόσμου σχηματίστηκαν λίγες ώρες μετά το άνοιγμα. Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου, ένας από τους πιο αγαπημένους και παραδοσιακούς πλέον θεσμούς της Αθήνας, άνοιξε στις 3 Σεπτεμβρίου τις πόρτες του για το κοινό και μέχρι τις 19 του ίδιου μήνα, εκτός από την καθιερωμένη βόλτα –«ιεροτελεστία» για τους περισσότερους– και αγορά βιβλίων, προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από ενδιαφέροντα συγγραφικά έργα αλλά και δράσεις.

Ένα χρόνο μετά την απουσία λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ επιστρέφει με την 49η διοργάνωση και υποδέχεται τους αναγνώστες οι οποίοι με όπλο την αγάπη τους για το βιβλίο γεμίζουν ήδη, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τους διαδρόμους μεταξύ των περιπτέρων –εννοείται η Athens Voice, όπως κάθε χρόνο, είναι εκεί με περίπτερο– αναζητώντας τίτλους και συγγραφείς που τους ενδιαφέρουν. Φέτος, όμως, το Φεστιβάλ έχει ακόμα μια ιδιαιτερότητα: είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια σειρά από παράλληλες σχετικές εκδηλώσεις που θα δημιουργήσουν διάλογο ανάμεσα σε προσκεκλημένους από τον χώρο του πολιτισμού και το κοινό. «Πλήθος μελών του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την Ελληνική Επανάσταση», μας λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίων (ΣΕΚΒ), Νίκος Νίκας, για τη φετινή θεματική.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ Νίκος Νίκας

Ο Νίκος Νίκας μιλά στην ATHENS VOICE για το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. Δείτε τη συνέντευξη στο: athensvoice.grΔιαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.