Γιώργος Παυλάκης: Όλα τα παιδιά θα κολλήσουν – Να το ξανασκεφτεί το Υπουργείο Παιδείας (VIDEO)




Αν δεν κλείνει ένα τμήμα στα σχολεία όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα, όλα τα παιδιά θα κολλήσουν, προειδοποιεί ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης και καλεί το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την απόφασή του.

Οι αριθμοί θα γίνουν χειρότεροι με το άνοιγμα σχολείων, αλλά και όταν έρθει ο χειμώνας, προειδοποιεί ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης αναφερόμενος στα κρούσματα από κορωνοϊό μιλώντας στο OPEN TV. Καλεί δε το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την απόφασή του για τα μέτρα στα σχολεία, καθώς όπως επισημαίνει όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα στο τμήμα όλα τα παιδιά θα κολλήσουν.

Παυλάκης: Οι αριθμοί θα γίνουν χειρότεροι
Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός σε όλους, τονίζει ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης και επισημαίνει: «Μας περιμένουν χειρότερα αφού οι μισοί Έλληνες σχεδόν δεν είναι εμβολιασμένοι. Βλέπουμε επέκταση σε νεότερες ηλικίες και σε παιδιά δυστυχώς, παγκοσμίως». Επικαλείται δε την Αμερική που είναι «σε κατάσταση ανάγκης τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Δεν ήταν προετοιμασμένοι».

Χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία για το χειμώνα, μπορεί να έχουμε μία δεύτερη Θεσσαλονίκη, προειδοποιεί ο ίδιος. Τα δημοτικά θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως αναφέρει. «Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μελέτες για να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 12. Για τα παιδιά στα γυμνάσια προτείνω γενικό εμβολιασμό», δήλωσε ο κ. Παυλάκης.



Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν δεν κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα, όλα τα παιδιά θα κολλήσουν! Να το ξανασκεφτεί το υπουργείο Παιδείας». Πρόσθεσε δε ότι «οι τάξεις πρέπει να εξοπλιστούν με εξαεριστήρες. Θα βοηθούσε φοβερά, το ανοιχτό παράθυρο μόνο του δεν βοηθά», είπε αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα.

Τα παιδιά χρειάζεται να φοράνε καλές μάσκες, όχι υφασμάτινες. «Ειδικές πάνινες και μίας χρήσης», όπως είπε ο κ. Παυλάκης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.