Ένα στολίδι για τον αθλητισμό το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας




Ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο, αγνώριστο το ΔΑΚ παραδίδεται εντός των ημερών στους Γλυφαδιώτες, για να γνωρίσει νέες μεγάλες δόξες μέσα από τους αγώνες των σπουδαίων αθλητών της πόλης. Το αθλητικό κέντρο που διακρίθηκε επί δεκαετίες, εκεί όπου αγωνίστηκαν οι γίγαντες της εθνικής μας, μεταμορφώθηκε ύστερα από ριζική ανακαίνιση που διήρκεσε μήνες. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. «Αυτό που βλέπετε δεν είναι ούτε γήπεδο του NBA, ούτε της Ευρωλίγκας: Είναι το αποτέλεσμα μιας ακόμα μεγάλης προσπάθειας, που οδήγησε στη ριζική ανακαίνιση του ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας». Ένα στολίδι για τον αθλητισμό στη Γλυφάδα μας, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 (όταν φτιάχτηκε το ΣΕΦ) το ΔΑΚ Γλυφάδας ήταν το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο στην Αττική. Από τότε δεν ανακαινίστηκε ποτέ

! Μεθοδικά και επίμονα, όπως σε όλα μας τα έργα, το βάλαμε μπροστά: Σοβαρές μελέτες, υψηλές προδιαγραφές, διεθνής διαγωνισμός, πολύμηνες εργασίες. Το αποτέλεσμα; Όλα καινούργια: Το παρκέ, ο φωτισμός, τα αποδυτήρια, οι κερκίδες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Μέχρι και το διχτάκι της μπασκέτας ! Τα πάντα. Ολοκαίνουργια και υπερσύγχρονα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περικλή Δορκοφίκη για τον συντονισμό, τον Διευθυντή μας και βετεράνο καλαθοσφαιριστή Γιάννη Παραγυιό και τον Προϊστάμενο αθλητισμού Ιάκωβο Κικιανή.

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσουμε το νέο, ουσιαστικά, κλειστό μπάσκετ της πόλης μας. Θα δώσουμε και κομμάτια που φυλάξαμε από το παλιό παρκέ, στο οποίο έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και άλλοι σπουδαίοι. Εντός των ημερών, το καινούργιο μας γήπεδο παραδίδεται στους πολίτες, στα παιδιά και στους αθλητικούς συλλόγους. Καλοτάξιδο».

Στο ΔΑΚ έβαλε τα πρώτα του τρίποντα και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. Από εδώ ξεκίνησε, πλάι σε μεγάλους αθλητές, για να κάνει στη συνέχεια μετεγγραφή στον Ολυμπιακό και να ακολουθήσει σπουδαία καριέρα. Τώρα, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, βρέθηκε στη θέση του υπευθύνου για την ανακαίνισή του και η συγκίνησή του εύλογη. «Ένιωσα ότι προσωπικά οφείλω κάτι παραπάνω στο κομμάτι αυτό της πόλης μας. Σε όλα τα έργα που μου αναθέτει ο Δήμαρχός μας καταθέτω ψυχή αλλά αυτό ήταν για μένα κάτι ξεχωριστό», λέει με περηφάνια ο κ. Δορκοφίκης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.