Άλιμος: Mήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τις αναβάτριες της Λέσχης “Moto Femmes Hellas”




«Γκαζωμένες» οι συμμετοχές στην Κυριακή των μοτό, που την περιμένουν με ανυπομονησία οι μηχανόβιοι, ενδιαφέρον και περιέργεια οι υπόλοιποι. Και οι 150 μοτοσικλέτες που θα παραταχτούν, κάτω από τους ήχους του hard rock που τους ταιριάζει, στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου είναι μοναδικές και πανάκριβες. Μερικές από αυτές μάλιστα κοστίζουν πάνω από 100.000 ευρώ και σίγουρα αρκετές δεν θα είναι «αυτοκίνητες» αλλά θα μεταφερθούν με τρέιλερ στον χώρο της έκθεσης, για να μην «κουράσουν» τις παμπάλαιες μεν, αυθεντικές δε μηχανές τους. Η συντήρησή τους είναι επίπονη, καθώς δεν υπάρχουν πια ανταλλακτικά και όταν κάτι χαλάσει, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να το κατασκευάσουν.

Ανάμεσα στα μοναδικά μοντέλα, η αρχαιότερη μοτοσικλέτα της εκδήλωσης είναι μια Harley Davidson VL του 1930 με μοτέρ… 1200 κυβικά (πράγμα παράξενο για εκείνη την εποχή) που ανήκει στον Γιάννη Λάνδρου, πρόεδρο της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, αλλά και μια μοναδική Scootamota του 1917 με μόνο… 50 κυβικά! Στην κατηγορία scooters είναι όλα τα κλασικά Vespa ενώ στις νεαρότερες ηλικίες ξεχωρίζουν δυνατές Harley Davidson και Ducati.
O δήμος Αλίμου, η ΕΛΦΚΜ και ο Νίκος Μαστοράκης, που διοργανώνουν αυτή τη θεαματική Κυριακή, θεωρούν σημαντική την παρουσία της γυναίκας στην εκδήλωση. Έξι αναβάτριες της Λέσχης Moto Femmes Hellas που έρχονται με ένα μήνυμα, όπως οι ίδιες λένε: «Θα πάρουμε μέρος στη διοργάνωση του Αλίμου ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Είναι κάτι που αφορά όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες οι οποίοι έχουν μανάδες, γυναίκες, φίλες, αδερφές, κόρες.»

Στα «περιθώρια» της έκθεσης, θα λειτουργούν μηχανόβια παγωτατζίδικα, ποπ κορν, αναψυκτικά και μαλλί της γριάς, δίνοντας έτσι ένα πρόσθετο τόνο γιορτής.
Το Alimos Classic Motorbike Sunday θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τις 15: 00 μέχρι τις 19: 30, οπότε, κάτω από τους ήχους του Born to be Wild, οι 150 μοτό θα μαρσάρουν δαιμονισμένα, και θα αποχωρήσουν από τον παραλιακό πεζόδρομο, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες εντυπωσιασμένους θεατές.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.