Θυμίζει βούρκο ο κόλπος της Βουλιαγμένης – Η ανακοίνωση του δήμου




Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Βουλιαγμένης αλλά και σε όσους πηγαίνουν για μπάνιο στην περιοχή η κατάσταση που επικρατεί στον κόλπο, λόγω των έργων που γίνονται καθημερινά έργα για την επέκταση της μαρίνας. Οι εικόνες θυμίζουν βούρκο με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να ζητήσει από την Εταιρία Αστήρ Μαρίνα να μην γίνουν εργασίες την Κυριακή. Η ανακοίνωση του δήμου κάνει λόγο για “συνηθισμένη και αναμενόμενη θολερότητα”:

“Σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου, ο Νοτιάς έφερε στον κόλπο της Βουλιαγμένης τη συνηθισμένη και αναμενόμενη θολερότητα. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αν και βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο εξωτερικό, ενημερώθηκε και έχοντας πλήρη εικόνα για τα θέματα της πόλης, με απόλυτη κατανόηση στην πιθανή όχληση των λουομένων και σεβομενος πιθανή ανησυχία που μπορεί να προκύπτει από την προσωρινή όψη των υδάτων, επικοινώνησε άμεσα με την Εταιρία Αστήρ Μαρινα και την εργοληπτική εταιρία και ζητησε για αύριο Κυριακή 29 Αυγούστου να ΜΗΝ γίνουν θαλάσσιες εργασίες ώστε να μπορέσουν οι λουόμενοι να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Επίσης αύριο να γίνει μακροσκοπικος έλεγχος των υδάτων από το ΕΛΚΕΘΕ, ενώ την Δευτέρα θα ακολουθήσει και ο εβδομαδιαίος προγραμματισμένος έλεγχος με την λήψη 12 δειγμάτων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα αναρτηθούν δημόσια στο παρατηρητήριο υδάτων του Δημου μας όπως γίνεται και την διάρκεια των λιμενικών έργων της ανακατασκευής της Μαρινα. Επίσης την Δευτέρα θα τοποθετηθεί και το επιπρόσθετο τμήμα υδατοκουρτίνας που έχει ζητήσει η Δημοτική Αρχή εδώ και μερικές εβδομάδες η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος την Παρασκευή και θα απομονώσει καλύτερα την περιοχή των έργων, ακόμα και με νότιους ανέμους. Να επισημανθεί επίσης ότι ήδη όσο περνάει η ώρα η θολερότητα υποχωρεί, όμως σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμεναρχείου, μέχρι αύριο το μεσημέρι οι άνεμοι θα πνέουν από την ίδια κατεύθυνση και με την ίδια ένταση οπότε και η δημοτική αρχή λαμβάνει προληπτικά τα ανωτέρω μέτρα”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.