Θα κάνετε ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία για καρκίνο στο Κεφάλι, τον Τράχηλο ή το Στόμα; Επισκεφθείτε το CureCancer, https://curecancer.gr/, και βρείτε οδοντίατρο!




Είστε σε θεραπεία για καρκίνο στο Κεφάλι, τον Τράχηλο ή το Στόμα; Επισκεφθείτε το CureCancer, https://curecancer.gr/, και βρείτε τον κατάλληλο οδοντίατρογια τη δική σας περίπτωση.Η προετοιμασία του στόματος από κατάλληλα εκπαιδευμένο οδοντίατρο με εμπειρία στην αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών μειώνει τις επιπλοκές της θεραπείας, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και αυξάνει την επιβίωση! Επισκεφθείτε το CureCancer, και αναζητήστε τον κατάλληλο για εσάς οδοντίατρο.

Αύξηση της επιβίωσης έδειξε μελέτη σε ασθενείς με καρκίνο του στόματος που εφάρμοσαν προληπτικά μέτρα στοματικής υγιεινής, δείτε τη μελέτη στο CureCancer.

Η ακτινοθεραπεία είναι κύρια θεραπεία για τον καρκίνο στόματος, κεφαλής και τραχήλου. Όμως, όπως περιγράφεται στο CureCancer,  έχει σημαντικές επιπτώσεις στη στοματική κοιλότητα που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής και την επιτυχία της θεραπείας. Μέχρι και το 80% των ασθενών αναμένεται να εμφανίσουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά τη θεραπεία.

Μελέτη, η οποία αναφέρεται στο CureCancer,  έδειξε ότι η εφαρμογή προληπτικών μέτρων στοματικής υγιεινής σε ασθενείς με καρκίνο στην περιοχή της κεφαλής, του τραχήλου και του στόματος, είχε ευεργετική επίδραση στην επιτυχία της θεραπείας του καρκίνου. Οι ασθενείς που ακολούθησαν το πρωτόκολλο και τις οδηγίες στοματικής υγιεινής είχαν σημαντικά μεγαλύτερη επιβίωση και καλύτερη ανταπόκριση στην ακτινοθεραπεία σε σχέση με τις άλλες ομάδες  (The effect of preventive oral care on treatment outcomes of a cohort of oral cancer patients. Morais MO, et al. Support Care Cancer 2016;24:1663-1670). Το πρωτόκολλο της μελέτης, όπως ανaφέρεται στο CureCancer, περιελάμβανε εκπαίδευση του ασθενούς και συμβουλευτική: (1) για τις επιπλοκές της ακτινοθεραπείας, (2) τη σπουδαιότητα της εξάλειψης των εστιών λοίμωξης, (3) την αποκατάσταση των οδοντικών και περιοδοντικών προβλημάτων και (4) την επαρκή ενυδάτωση. Κατάλληλα εκπαιδευμένοι οδοντίατροι συμμετείχαν στην παρακολούθηση και ενίσχυαν τους ασθενείς στη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Επισκεφθείτε το CureCancer και βρείτε τον κατάλληλο για εσάς οδοντίατρο



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.