Τ. Θεοδωρικάκος: Όλοι μαζί να πείσουμε τους πολίτες για τον εμβολιασμό
«Η πολιτική μας είναι να ενώσουμε τους πολίτες πείθοντας την κοινωνία. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» τόνισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν πώς θα ήταν η ζωή μας σήμερα αν δεν υπήρχε το εμβόλιο. «Στόχος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, την κοινωνία και την οικονομία και το πιο ισχυρό όπλο για την επίτευξή του είναι το εμβόλιο» σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες που έχουν αμφιβολίες και φόβους «να ακούσουν τους ειδικούς, να συζητήσουν με ανθρώπους που πέρασαν την εμπειρία του κορωνοϊού και να αποφασίσουν με λογική, ευθύνη και αλληλεγγύη». «Πρόθεση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης είναι να ενώσει την κοινωνία και πιστεύω ότι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να θυμηθούν τον καλύτερο εαυτό τους και τον καλύτερο εαυτό μας, όταν τις πρώτες 100 ημέρες εφαρμόζαμε σαν ένα άτομο τα μέτρα» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο αρχηγός της,  ο κ. Τσίπρας έχω ακούσει να καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί και πολύ σωστά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβάλει ακόμη πιο θετικά , πείθοντας και δικά του στελέχη να πάνε να εμβολιαστούν». «Τον πρώην υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη, κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει να τον πείσει να σταματήσει τα αντιεμβολιαστικά κινήματα» συνέχισε στο σκεπτικό του ο κ. Θεοδωρικάκος και αναρωτήθηκε «τι θα έκανε σήμερα αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ήταν υπουργός υγείας. Η στάση αυτή προκαλεί την κοινή λογική».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες εξήγησε στους συνομιλητές του πως «δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα , αλλά πρόκειται για την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να οργανώσει την κοινωνική ζωή με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν». «Όταν δημόσιοι λειτουργοί, υπάλληλοι του κράτους, έχουν ως αποστολή τη δημόσια υγεία και την εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να επιτρέπεται  το ενδεχόμενο εκείνοι να έχουν τον ιό και να τον μεταδώσουν. Για αυτό έχει μεγάλη αξία ο εμβολιασμός του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού της χώρας» ανέφερε ο πρώην υπουργός. «Τώρα είναι η ώρα να βαδίσουμε στον δρόμο για την ελευθερία κάνοντας το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.Κατέθεσε και την προσωπική του εμπειρία από τη «συνάντηση» της οικογένειάς του με τον κορονοϊό: «Τέλη Μαρτίου η σύζυγός μου νοσηλεύτηκε για 7 ημέρες στον Ευαγγελισμό, ευχαριστώ το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά, και δεν έχει συνέλθει. Βλέποντας τη μητέρα τους τα δύο παιδιά μου, 22 και 19 ετών, αποφάσισαν μόνα τους να εμβολιαστούν. Μου είπαν ότι αποφασίσαμε να το κάνουμε γιατί δε θέλουμε άθελά μας να φέρουμε σε κίνδυνο οικογένειες φίλων μας». «Μακάρι να μην περάσουν άνθρωποι τον φόβο της απώλειας ενός αγαπημένους ανθρώπου για να πειστούν» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.